Polis, 9 yıl önce öldürülen kadının katilini arıyor

Bursa Emniyet Müdürlüğü, Nilüfer ilçesinde 14 Mart 2005 tarihinde silahla öldürülerek yol kenarına atılan kadın cesedinin izini sürüyor.

Google Haberlere Abone ol
Polis, 9 yıl önce öldürülen kadının katilini arıyor

Bursa Emniyet Müdürlüğü, Nilüfer ilçesinde 14 Mart 2005 tarihinde silahla öldürülerek yol kenarına atılan kadın cesedinin izini sürüyor. Bursa polisi ilk olarak henüz kimliği tespit edilemeyen kadının kimliği belirlemek için hazırladığı fotoğrafı basın yayın kuruluşlarıyla paylaştı.

14 Mart 2005 tarihinde, o dönem Nilüfer İlçe Jandarma Komutanlığı sorumluluk bölgesi olan Uludağ Üniversitesi Görükle Kampüsü sınırları içerisinden geçen, Yeni Bursa Çevre Yolu- Görükle Beldesi yol ayrımında bir kadın cesedi bulundu. Üzerinden herhangi bir kimlik çıkmayan kadının 30-40 yaşlarında, 60 kilo ağırlığında, 1 metre 65 santimetre boyunda ve safra kesesi ameliyatı olduğu belirlendi. Başında kırmızı eşarp, üzerinde kahverengi kadife pardösü, kırmızı beyaz renkli kazak, siyah renkli kumaş etek bulunan kadının kim ya da kimler tarafından vurulduğunu tespit amacıyla açılan soruşturma kapsamında yapılan çalışmalara rağmen kadının kimliği ve kimler tarafından öldürüldüğü tespit edilemedi.

Bölgenin geçtiğimiz yıllarda polis sorumluluk bölgesine geçmesiyle birlikte Bursa Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi, faili meçhul cinayetlerin aydınlatılması için özel ekip kurdu. Kimliği tespit edilemeyen kadın cesedi ile ilgili olarak elde edilen bilgiler ve fotoğraflar, Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Daire Başkanlığına ait 'kimliği belirsiz cesetler' sayfasında ve Pol-net Asayiş Polis Ajandası bölümünde yayınlandı. Konuyla ilgili Bursa Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, "Faili meçhul kasten öldürme olayının aydınlatılması, maktulün yakınlarına ulaşılması ve kimliğinin tespit edilmesi amacıyla ekte gönderilen fotoğraftan şahsı tanıyanların '155 Polis İmdat Hattı' veya 2705517 numaralı telefondan Bursa Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği'ni aramaları kamuoyuna saygı ile duyurulur." ifadeleri yer aldı. CİHAN

Yorumlar