Polatlılı STK’lar İsrail’i protesto etti

Ankara’nın Polatlı ilçesinde faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları, İsrail’in Filistin’e yönelik saldırı ve katliamlarını protesto etti.Polatlı Eğitim Kültür ve Dayanışma Vakfı'nın (PEKDAV) Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlediği...

Google Haberlere Abone ol
Polatlılı STK’lar İsrail’i protesto etti

Ankara’nın Polatlı ilçesinde faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları, İsrail’in Filistin’e yönelik saldırı ve katliamlarını protesto etti.

Polatlı Eğitim Kültür ve Dayanışma Vakfı'nın (PEKDAV) Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlediği protesto gösterisine Saadet Partisi İlçe Başkanı Reşat Ayar, Hür Metal Sendikası Genel Başkanı Yavuz Gökçe ve vatandaşlar katıldı. Ellerinde taşıdıkları pankartlarla Gazze halkının yanında olduklarını dile getiren vatandaşlar, daha sonra İsrail bayrağını ateşe verdi. Hür Metal Sendikası Başkanı Yavuz Gökçe, İsrail ve Çin’in haram aylar ilan edilen Ramazan ayında bile kan dökmeye devam ettiğini dile getirdi.

Gökçe; çocuk, kadın, genç, yaşlı hamile demeden insanların katledilmesini kınadıklarını ifade etti. Gökçe, modern diye tabir ettikleri 21. yüzyılın büyük vahşetle anılacağını söyledi. ‘Boş olan iftar sofralarına acımasızca roket, top, uçaksavar atılıyor’ diyen Gökçe, “Orada yaşayan insanlar ya sahur yapamadan ya da iftar açamadan çoluk çocuk vahşice katledilmekte ve şehadet şerbeti ile iftarlarını açmadan şehit olmaktadırlar. En azından bizler de zalimlere lanet ve mazlumlara dua ile iftarımızı açalım.” dedi. Öte yandan, vatandaşlara, İsrail ürünlerini isimlerinin yer aldığı broşürler dağıtıldı.

CİHAN

Yorumlar