Polatlı’da dolu 8 bin dönüm ekili alana zarar verdi

Ankara’nın Polatlı İlçesinde etkili olan dolu yağışı 8 bin dönüm ekili alana zarar verdi.İlçeye bağlı Yaralı Mahallesinde meydana gelen dolu yağışında çiftçinin ürünleri zarar görürken, köylülerin evlerini, ahırlarını da su...

Google Haberlere Abone ol
Polatlı’da dolu 8 bin dönüm ekili alana zarar verdi

Ankara’nın Polatlı İlçesinde etkili olan dolu yağışı 8 bin dönüm ekili alana zarar verdi.

İlçeye bağlı Yaralı Mahallesinde meydana gelen dolu yağışında çiftçinin ürünleri zarar görürken, köylülerin evlerini, ahırlarını da su bastı. Sel nedeniyle taşkınların birikintilerini Ankara Büyükşehir belediyesine bağlı ekipler tarafından temizlik çalışması yaptı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü ekipleri zarar gören alanlarda hasar tespit çalışması yaptı. Yetkililer, 8 bin dönüm arpa ve buğday ekili alanının zarar gördüğünü belirttiler. Soğan, şeker pancarı, ayçiçeği ekili alanlara da zarar veren dolu yağışında yüzde 30 ila 60 arasında ürün zararın meydana geldiğini bildirildi.

Köylüler, "Önce yağmur ardından şiddetli dolu yağdı. Yağış yaklaşık yirmi dakika sürdü. Bir anda sele dönüştü ve neye uğradığımızı şaşırdık." ifadelerini kullandılar.

Öte yandan mevsimlik tarım işçisi olarak Polatlı’ya gelenlerin yaşadığı çadır kent ise selden kıl payı kurtuldu. Selin aktığı bölgenin hemen yanında kurulu bulunan çadırkent ise herhangi bir zarar görmedi. CİHAN

Yorumlar