Pokemon Go'nun peşinden camiye girdiler

Pokemon Go isimli oyunu oynayanlar camilere bile dadanmaya başladı

Google Haberlere Abone ol
Pokemon Go'nun peşinden camiye girdiler
Dünyanın birçok ülkesinde çıktığı ilk andan itibaren anında yayılan Pokemon GO isimli oyunun oyuncuları camilere de dadandı. Oyundaki direktifleri takip eden oyuncular, camide beliren karakterleri almak için içeri giriyor.

Türkiye'de de camilerde belirmeye başlayan Pokemon Go karakterlerine tepki gösteren Diyanet-Sen Başkanı Mehmet Bayraktutar, bu durumun camileri hafife almak olduğunu belirterek, “Yasaklansın” dedi

Türkiye’de sokaklara taşan sanal oyun Pokemon GO, camilere de yansıyınca tepki çekti. Pokemon avcılarının camilerde Pokemon avına çıkması sosyal medyaya da yansıdı.

Bazı kullanıcılar “Dışarıdan gördüğüm kadarıyla Pokemon GO gençlerimizi cami ve namaza teşvik ediyor” tweet’leri atarken bazıları ise “Benim evin karşısında tarihi bir cami var, her 5 dakikada bir 3 tane Pokemon GO topu veriyor, sonunda evin değeri arttı” diye espri yaptı. Sokağa taşan sanal oyunun camilere de yansımasına Diyanet- Sen Başkanı Mehmet Bayraktutar sert tepki gösterdi. Bayraktutar, “Bu İslam dininin en güzel ibadet evi olan camileri hafife almaktır. İnsanların ibadet yeri camilerin ehemmiyet ve önemini küçümsemektir” diye konuştu. Camilerin bu şekilde ticari oyunevi olarak gösterilmesini İslam dinine karşı Batı dünyasının bir senaryosu olarak algıladığını kaydeden Bayraktutar, “Bunu kınıyorum. Türkiye’de yasaklanmasını istiyorum” dedi. 

İNGİLTERE VE KUVEYT'TE DE CAMİLERE DADANDILAR

Pokemon oyuncularının İngitere ve Kuveyt'te de camilere dadandığı ortaya çıktı. Oyunun hedefleri camiye koymasına şaşıran oyuncular bu durumla ilgili sosyal medya üzerinden yardım talep ediyor. İşte onlardan bazıları: 








 

Yorumlar

Alina Grant Ahaha sevgilimle camiye girdik yaaaa