Plütonun en yakın görüntüleri çekilecek

Amerikan Hava ve Uzay Ajansı (NASA) yeni uzay gemisi "New Horizons" (Yeni ufuklar) Plüton gezegenine en yakın uçuşu gerçekleştiriyor."New Horizons" topladığı tüm verileri dünyaya göndermesi 16 ay sürecek.

Google Haberlere Abone ol
Plütonun en yakın görüntüleri çekilecek

"New Horizons" topladığı tüm verileri dünyaya göndermesi 16 ay sürecek. Amerikan Hava ve Uzay Ajansı (NASA) yeni uzay gemisi "New Horizons" (Yeni ufuklar) Plüton gezegenine en yakın uçuşu gerçekleştiriyor. ANS PRESS-in haberine göre, "New Horizons" gezegenin en yakın fotolarını çekecek ilk uçak gemisi. Bugün NASA "New Horizons" gezegenler otomatik santralinin Plüton gezegeninin üzerinden uçuşu sırasında kayda aldığı görüntüleri basınla paylaştı.Bunun yanında  gök cisminden 77 bin kilometre mesafede çekilmiş fotoları video olarak verdi. Uçak gemisi bugün 1930 yılında keşfedilen ve bugüne kadar gizemli sayılan Plutonla bağlı yeni bilgiler elde edecek. NASA'dan yapılan açıklamaya göre, kozmik cihaz gezegenin tabanından gerçek görüntüler elde edecek kadar ona yaklaşacak. Gemi geçen hafta Güneş sisteminden en uzak olan gezegenin alanına dahil oldu. En yakın çekimler ise 12 bin 500 km mesafeden yapılabilecek.

"New Horizons" topladığı tüm verileri dünyaya göndermesi 16 ay sürecek. Plüton'un bundan önceki görüntüsünü "Hubble" uzay teleskobu çekmişti. Fakat bu görüntüler o kadar da kaliteli değildi. "New Horizons" un Güneş sisteminde seyahati 2006 yılının Ocak ayında başladı. Gemi Florida'daki "Cape Canaveral" tabanından saatte 58 bin 536 km hızla yola çıktı. 1990'larda kongrenin yeterli bütçe ayırmaması yüzünden Plütonla ilgili 4 farklı program iptal edildi. En gizemli gezegen olarak kabul edilen Plüton'un fotoları çekilecek Belirtelim ki, 2015 yılının Ocak ayında "New Horizons" Plutona yaklaşmaya başladı.

Yorumlar