PKK'nın kaçırdığı oğluna kavuşan baba: Çifte bayram yapacağız

Erzurum Atatürk Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Meslek Yüksekokulu'nda okurken, terör örgütünün kandırıp kaçırdığı Sedat Bozoğlu geçen gün serbest bırakılmıştı. Oğluna kavuşan Baba Yadin Bozoğlu, "Şükürler olsun Allah'a, oğluma...

Google Haberlere Abone ol
PKK'nın kaçırdığı oğluna kavuşan baba: Çifte bayram yapacağız

Erzurum Atatürk Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Meslek Yüksekokulu'nda okurken, terör örgütünün kandırıp kaçırdığı Sedat Bozoğlu geçen gün serbest bırakılmıştı. Oğluna kavuşan Baba Yadin Bozoğlu, "Şükürler olsun Allah'a, oğluma sağ salim kavuştum. Çifte bayram yapacağım." dedi.

Terör örgütünün 3 buçuk ay önce kaçırdığı Sedat Bozoğlu (20), daha sonra Şırnak'ta serbest bırakılmıştı. Şırnak İl Jandarma Komutanlığı ve Emniyet Müdürlüğü'nde ifadesi alınan Bozoğlu, babası Yadin Bozoğlu tarafından yetkililerden teslim alınarak, Erzurum'un Çat ilçesi Söbeçayır köyüne getirildi. Çocuklarına kavuştukları için 9 nüfuslu Bozoğlu ailesinin evinde bayram sevinci yaşanıyor. Yadin-Lütfüye Bozoğlu çiftçi terör örgütü tarafından kaçırılan çocuklarına kavuşmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Bozoğlu, "Sedat en büyük çocuğumuz. Terör örgütü tarafından 3 ay 13 gün tutuldu. Oğlumun serbest bırakılacağına inancım sonsuzdu. Şükürler olsun Allah'a, oğluma sağ salim kavuştum. Darısı diğer çocukları kaçırılan çocukların ailesine. Bu bayram çifte bayram yapacağız." diye konuştu.

Oğlunun, kaçırılma olayının şokunda olduğunu ve kendisine kaçırılma sürecini sormadıklarına da dikkat çeken sevinçli baba, "Oğlum şokta. Kaçırıldıktan sonra ülke sınırları dışına çıkartılmış. Kendisine yaşadıklarıyla ilgili, kaçırılmasıyla ilgili hiç bir şey sormadık." diye konuştu. Yadin Bozoğlu, oğlunun Beden Eğitimi ve Spor Bölümü birinci sınıf öğrencisi olduğunu sözlerine ekleyerek, "Oğlumun eğitim hayatıyla ilgili henüz bir şey konuşmadık, karar vermedik. Oğlum isterse aynı bölüme devam edecek. Ama şu anda kesin bir şey yok. Birbirimize kavuşmanın sevincini yaşıyoruz." diye konuştu.

Öte yandan, yaşadıklarıyla ilgili görüşleri sorulan Sedat Bozoğlu ise fazla konuşmaktan kaçınarak, "Evimdeyim, mutluyum." ifadesini kullandı. CİHAN

Yorumlar