PKK'nın kaçırdığı çocukları geri getirmek için dernek kuruldu

PKK tarafından dağa çıkarılan çocukların geri getirilmesine ve mağdur ailelere yardımcı olmak amacıyla Çocuklarımızı Geri Verin Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (ÇOGEV-DER) kuruldu. Kocaeli'nde kurulan derneğin adresi Gebze ilçesi gösterildi....

Google Haberlere Abone ol
PKK'nın kaçırdığı çocukları geri getirmek için dernek kuruldu

PKK tarafından dağa çıkarılan çocukların geri getirilmesine ve mağdur ailelere yardımcı olmak amacıyla Çocuklarımızı Geri Verin Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (ÇOGEV-DER) kuruldu. Kocaeli'nde kurulan derneğin adresi Gebze ilçesi gösterildi. Kuruluş amacında, "Çocuklarını terör örgütüne kaptırmış olan ailelere yardımcı olarak, mağdur ailelerin çocuklarını terör örgütlerinden kurtarmasına yardımcı olmak.” ifadeleri yer aldı. Dernek yönetimi, “Galip İlhaner, İhsan Özdemir, Süleyman Topçu, Abdullah Oğur, Güven Büyükkaya, Zülkar Büyükgöz, Hüzamettin Öztürk” isimlerinden oluşuyor.

Van doğumlu dernek başkanı Galip İlhaner, yaptığı açıklamada, “Çözüm sürecinin başarıya ulaşması için, barış için ÇOGEV-DER’i kurduk.” dedi. Derneğin logosu hakkında bilgi veren İlhaner, bu konuda şunları kaydetti: “Derneğimizin amblemi yeşil kırmızı renk, 1 hilal ve 5 yıldız şeklinde, beyaz zemin üzerinde yeşil ve kırmızı renkle yazılmış ‘ÇOGEV-DER’ yazısından oluşmakta. Yeşil renk barışı, kırmızı renk barışın gücünü, hilal anneyi, yıldızlar ise anaların çocuklarını temsil etmektedir.” İlhaner, derneğin merkezinin Kocaeli olduğunu yakın zamanda İstanbul, Van ve Diyarbakır’da temsilcilik açacaklarını kaydetti. İlhaner, derneğin amaçlarına değinerek, şöyle devam etti: “Çocuklarını bütün terör örgütlerine kaptırmış olan ailelere yardımcı olarak, mağdur ailelerin çocuklarını terör örgütlerinden kurtarmasına yardımcı olmak. Terör mağdurlarının sorunlarının çözümüne yardımcı olmak, onların rehabilitasyonu ve topluma kazandırılması için gerekli olan bütün çalışmaları yapmak. Toplumumuzun huzur ve barış içinde yaşamasına; kişilerin milli ve manevi değerlere bağlı olarak, temiz bir çevrede, ruhsal ve bedensel yönden sağlıklı olarak yetişip gelişmesine katkıda bulunmak.”

.

CİHAN

Yorumlar