PKK'nın kaçırdığı 16 yaşındaki oğlu için aile kaymakamlık önünde eylem başlattı

Bitlis'in Hizan ilçesinde yaklaşık bir ay önce okula gitmek üzere evden ayrılan 16 yaşındaki Vedat Aydın'ın PKK terör örgütü tarafından dağa kaçırıldığı iddia eden ailesi, çocuklarının serbest bırakılması için ve ilçe kaymakamlığı...

Google Haberlere Abone ol
PKK'nın kaçırdığı 16 yaşındaki oğlu için aile kaymakamlık önünde eylem başlattı

Bitlis'in Hizan ilçesinde yaklaşık bir ay önce okula gitmek üzere evden ayrılan 16 yaşındaki Vedat Aydın'ın PKK terör örgütü tarafından dağa kaçırıldığı iddia eden ailesi, çocuklarının serbest bırakılması için ve ilçe kaymakamlığı önünde oturma eylemi başlattı.

Çocuklarının kandırılarak dağa çıkarıldığını öne süren Aydın ailesi kayıp olan çocuklarının bulunması için ellerinden geleni yaptıklarını ancak her hangi bir sonuca varamadıklarını, bu nedenle yetkili kurumların devreye girerek dağa çıkarılan çocuklarının geri getirilmesi için kaymakamlık önünde bekleme kararı aldıklarını belirtti. Gözü yaşlı şekilde yaşadıkları sıkıntıyı diye getiren anne ve baba, çocukları geri gönderilene kadar eylemlerini sürdüreceklerini söyledi.

ANNE LEMAN AYDIN: OĞLUMU ÖRGÜT KAÇIRDI

Çocuklarının bulunması için her yola başvurduklarını ancak her hangi bir netice alamadıklarını ifade eden Vedat Aydın'ın annesi Leman Aydın, son çare olarak kaymakamlık önünde çadır kurduklarını ifade etti. Oğulları Vedat Aydın'ın terör örgütü tarafından kaçırıldığını iddia eden anne, çocukları gelinceye kadar burada eylemlerine devam edeceklerini belirtti.

Anne Leman Aydın, kaybolduğu gün oğlunu sabah uyandırıp her zamanki gibi okula gönderdiğini anlatarak, "Gidiş o gidiş, bir daha oğlumu görmedim. Başbakana, Emine Erdoğan'a sesleniyorum, Cumhurbaşkanına sesleniyorum. Oğlumu kandırdılar, dağa gönderdiler. 35 gündür haber alamıyoruz. Onu aramak için her yere gittik, aradık, bulamadık. Sonunda bu çareye başvurdum. Oğlum gelene kadar bu eylemi sürdüreceğim. Analar ağlamasın. Barışı istiyorum. Oğlum 16 yaşında ve astım hastasıdır. Okula gittiğinde hocalar, 'Senin oğlun çok öksürüyor, o nedenle ders anlatamıyorum' diyorlardı. Çok hastaydı. Benim oğlum daha çocuk. Ekmeğin arkasından ağlayan bir çocuktu daha. Bu yaştaki çocuğun iradesi olur mu? Çocuğumu kandırıp zorla dağa gönderdiler. Ben çocuğumun kokusunu gömleğinden alıyorum. Onun gömleğini koklayarak teselli buluyorum. Allah evlat acısını hiçbir ana babaya yaşatmasın. Selahattin Demirtaş'a sesleniyorum. Onun da çocuğu var. Ellerini vicdanlarına koysunlar, benim çocuğumu geri göndersinler. Onların ayaklarını ellerini öpüyorum. Oğlumu istiyorum. Yardımcı olsunlar bana" diyerek gözyaşı döktü.

BABA EMİN AYDIN: ÇOCUĞUM GELMEDEN BİZE YAŞAM HARAMDIR

Baba Mehmet Emin Aydın ise, "35 gündür gitmediğim kapı kalmadı. Sonuçta çocuğumun PKK'nın elinde olduğunu anladık. Vedat, liseye giden hasta bir öğrenciydi. İl başkanlarına, il encümenlerine, belediye başkanlarına gittik. Her yeri aradık, bir sonuç alamadık. Hiçbir sonuç alamadığımız için bu eyleme başvurduk. Örgüt liderlerine sesleniyorum. Çocuğum gelmeden bize yaşam haramdır. Benim çocuğum hasta ve daha 16 yaşında. Çocuğun iradesi yok. Bundan dolayı yardım istiyoruz. Bu eylemimiz çocuğumuz dönene kadar devam edecek. Eşim defalarca intihara kalkıştı ve ben defalarca buna engel oldum. Çocuğum gelmezse daha büyük acılar yaşayacağımıza eminim. Biz kimseden şikayetçi değiliz. Sadece çocuğumuzu istiyoruz. Yetkili herkesten yardım bekliyoruz." CİHAN

Yorumlar