PKK’nın Cudi sorumlusunun eylemci ekibi tutuklandı

Şırnak’ın Cizre ilçesinde 10 gün önce bir minibüse bomba attıran terör örgütü PKK’nın Cudi sorumlusunun eylemci ekibi, emniyet tarafından yapılan operasyonla yakalandı.

Google Haberlere Abone ol
PKK’nın Cudi sorumlusunun eylemci ekibi tutuklandı

Şırnak’ın Cizre ilçesinde 10 gün önce bir minibüse bomba attıran terör örgütü PKK’nın Cudi sorumlusunun eylemci ekibi, emniyet tarafından yapılan operasyonla yakalandı. Yakalanan şahıslardan 3’ü tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Cizre’de 12 Mart 2014 Çarşamba günü Şah Mahallesi Fevzi Çakmak sokağında patlamamış bir el bombası bulunmuştu. Polise haber verilmesiyle beraber olay yerine gelen emniyet mensupları, bombayı alıp incelemeye aldı. İlçenin giriş çıkışlarında yol kontrollerinde şahısları arayan emniyet birimleri, Cizre - Şırnak yolu üzerinde yaptığı kontrol noktasında olayla ilgileri olduğu gerekçesiyle Ş.İ.(28), N.B.(33), A.B.(36), İ.D.(36) ve Ş.T.(17) isimli toplam 5 kişiyi gözaltına aldı. Ayrıca, şahısların üzerinde yapılan üst aramasında 2 mektup da çıktı. Şahısları, İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne götürüp sorguya alan emniyet mensupları, ele geçirdikleri mektubu da inceledi.

Mektubun içeriğinde; Terör örgütü PKK’nın Cudi sorumlusunun talimatı olduğu ve ilçede 10 gün önce sokakta bulunan el bombasının, Güçlükonak ilçesine yolcu götürüp getiren özel bir şahsın bilgileri ve aracının plakasının yazılı olduğu öğrenildi. Mektupta araca bomba atılacak ve araç patlatılacak talimatına yer verildiği belirtild. Emniyet sorgusundan sonra şahıslar mahkemeye çıkartıldı. Mahkemede, şahısların PKK’nın Cudi sorumlusunun şehrin özel eylem organizatör ekibinin olduğu tespit edildi. Mahkemece 5 kişiden N.B.(33), A.B.(36) ve İ.D.(36) isimli şahıslar tutuklanırken, Ş.İ.(28), ile Ş.T.(17) isimli kızlar ise serbest bırakıldı. Edinilen bilgiye göre, terör örgütü PKK’nın Cudi sorumlusundan eylem talimatı alan şahıslar, eylemi kendileri yapmayıp küçük bir çocuğun eline bombayı verip eylemi yapmasını istemiş. Ancak iddiaya göre çocuk fazla bir şey anlamadığı için bombanın pimini çekmeden bombayı attığı için bomba patlamamış.

Öte yandan, gözaltına alınanlar arasında Ş.T.(17) isimli genç kızın üzerinde de ayrı bir mektubun bulunduğu aktarıldı. Kızın daha önce örgüte katıldığı öğrenilirken, bu mektubu da dağda iken dağa katılmaları hedeflenen gençlere yönelik yazdığı öğrenildi. Mektupta örgütün dağda gençlere güzel bir hayat sunduğu, özgürlük için savaştıkları ve buna benzer ifadeler kullanıldığı belirtildi. Ancak; kız mahkemece serbest bırakıldı.

Cizre Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Grup Amirliği ekiplerinin daha önce de yapmış olduğu operasyonlarda Terör örgütü PKK’nın sözde Botan eyalet komutanının mührü basılı olup bazı talimatlar içeren bir takım mektuplar ele geçirilmişti.
CİHAN

Yorumlar