PKK’nın bölge sorumlusu 6 yıl sonra toprağa verildi

Şırnak’ın Bestler-Dereler bölgesinde 12 Mart 2008’de güvenlik güçleriyle yaşanan çatışmada öldürülen PKK’nın sözde Botan Eyalet sorumlusu ve askeri konsey üyesi Abdülkerim Ertaş için 6 yıl sonra cenaze töreni düzenlendi. ‘Kurtay...

Google Haberlere Abone ol
PKK’nın bölge sorumlusu 6 yıl sonra toprağa verildi

Şırnak’ın Bestler-Dereler bölgesinde 12 Mart 2008’de güvenlik güçleriyle yaşanan çatışmada öldürülen PKK’nın sözde Botan Eyalet sorumlusu ve askeri konsey üyesi Abdülkerim Ertaş için 6 yıl sonra cenaze töreni düzenlendi. ‘Kurtay Faraşin’ kod adlı Ertaş’ın cenazesi, dün, Beytüşşebap ilçesindeki Kato Dağı bölgesinde bulunan örgüt mezarlığında binlerce kişinin katılımıyla toprağa verildi.

Ertaş’ın cenazesi, PKK’lılar tarafından örgütün ‘şehitlik’ adını verdiği mezarlığa getirildi. Burada düzenlenen törene HDP Van Milletvekili Özdal Üçer ve BDP Van İl Başkanı Musa İtah’ın da aralarında bulunduğu binlerce kişi katıldı. ‘Şehit namırın /Şehitler ölmez’ ve ‘Biji Serok Apo/ Yaşasın başkan Apo’ sloganlarının atıldığı törende Abdullah Öcalan fotoğrafları PKK bayrakları açıldı.

PKK yöneticilerinden Murat Karayılan’a yakınlığıyla bilinen Abdülkerim Ertaş, 12 Mart 2008’de Şırnak’ın Uludere ilçesindeki Bestler-Dereler bölgesinde 8 arkadaşıyla birlikte öldürülmüştü.

CİHAN

Yorumlar