PKK'nın bıraktığı 15 yaşındaki Y.A. ailesine kavuştu, diğer anneler ağıt yaktı

Diyarbakır'da bir aydan fazla süredir terör örgütü PKK'nın dağ kadrosunda bulunan çocukları için eylem yapan ailelerden Aşan ailesi, çocuğuna kavuştu. Gözleri bağlı şekilde dün Şırnak şehir merkezine bırakılan Y. Aşan (15) bugün...

Google Haberlere Abone ol
PKK'nın bıraktığı 15 yaşındaki Y.A. ailesine kavuştu, diğer anneler ağıt yaktı

Diyarbakır'da bir aydan fazla süredir terör örgütü PKK'nın dağ kadrosunda bulunan çocukları için eylem yapan ailelerden Aşan ailesi, çocuğuna kavuştu. Gözleri bağlı şekilde dün Şırnak şehir merkezine bırakılan Y. Aşan (15) bugün Diyarbakır'da ailesine kavuştu. Y. Aşan, kameraları görünce eylem çadırında annesi Şehriban Aşan ve diğer annelerin yanına gelmek istemedi.

Çocuğun babası Tahir Aşan, oğlunun kolundan tutarak kadınların yanına getirmek istedi ancak başarılı olmadı. Anne Şehriban Aşan, sevincini, günlerdir çocuklarını bekleyen gözü yaşlı annelerle paylaştı. Aşan, oğlunun, terör örgütünün elinde bulunun diğer çocukların çok pişman olduğunu söylediğini dile getirdi.

Alınan bilgiye göre, Siirt doğumlu ve Adana'da ikamet eden Y. Aşan, 3 ay önce ikna edilerek PKK'nın dağ kadrosuna gönderildi. Diyarbakır'da çocukları için eylem başlatan annelere, Adana'da ikamet eden Y. Aşan'ın anne ve babası da katıldı. PKK'ya, çocuklarının yaşı küçük olduğunu belirterek, bırakılması için çağrıda bulunan aile eylem çadırında bulundu. PKK, Cenevre Anlaşması gereği yaşı küçük çocukları bırakacağını belirtti ve dün 15 yaşındaki Y. Aşan'ı Şırnak şehir merkezine getirerek serbest bıraktı. Yüzü kapalı olarak bir pikapla şehir merkezine bırakılan Y. Aşan, güvenlik güçlerine ifade verdikten sonra bugün ailesine teslim edildi.

Aşan ailesi, çocukları ile önce emniyette görüştü daha sonra eylem yapılan Dağkapı Meydanı'ndaki çadırda buluşmak istedi. Anne ve babası çadırda beklerken Y. Aşan, güvenlik güçleri tarafından çadıra getirilerek ailesine teslim edildi. Ancak Aşan, gelmek istemedi. Bunun üzerine babası Tahir Aşan, çocuğunun kolundan tutarak annesinin yanına getirmek istedi. Annesi ise çocuğuna kameralar karşısında sarılmak istedi, ancak Y. Aşan buna sıcak bakmadı ve eylem bölgesinden hızlıca ayrıldı.

Tahir Aşan, çocuğunu alarak bölgeden uzaklaşırken anne Şehriban Aşan, sevincini dile getirdi. Günlerdir çocuğunun yolunu gözleyen gözü yaşlı diğer anneler ise Aşan'ı kutladı, geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Şehriban Aşan, eylem arkadaşı annelerle vedalaştı ve bölgeden ayrıldı. Aşan ailesi 3 aydır ayrı kaldığı çocuklarıyla Adana yoluna girerken, bu ana tanıklık eden ve çocukları hala PKK'nın elinde olan anneler ağıtlar yaktı, çocuklarını bir kez daha istedi. Gözü yaşlı anneler, Aşan ailesi gibi çocuklarına kavuşmak istediklerini dile getirdi. Şahriban Aşan, çocuğunun kendisine, dağdaki çocukların pişman olduğunu söylediğini dile getirdi. Çocuğuna sarıldığını ve elbiselerinde kokusunun değişmediğini anlatan Aşan, "İnşallah diğer anneler de çocuklarına kavuşur." diye konuştu. CİHAN

Yorumlar