PKK'lılaa Ağırlaştırılmış Müebbet

Bingöl'de 2008 yılında Emniyet Müdürlüğü Asayiş Ekipler Amirliği binasına silahlı ve bombalı saldırı eylemine katılan 'Dirok' kod adlı PKK'lı Fırat İşgören'e ağırlaştırılmış ömür boyu ve 123 yıl 8 ay hapis cezası verildi.

Google Haberlere Abone ol
PKK'lılaa Ağırlaştırılmış Müebbet

Duruşmada son sözleri sorulan İşgören, Pensilvanya'dan talimat aldığını öne sürdüğü yargıyı boykot ettiğini söyledi.

Bingöl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Ekipler Amirliği ve Çocuk Şube Müdürlüğü'ne 6 yıl önce düzenlenen bombalı ve silahlı saldırıda yaralı yakalanan PKK'lı Fırat İşgören hakkında, Diyarbakır 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki 11'inci duruşmada karar açıklandı. Tutuklu sanık Fırat İşgören ve avukatlarının katıldığı duruşmada 'son sözleri' sorulan tutuklu sanık Fırat İşgören, şöyle dedi:

"5.5 yıldır devam eden mahkemenin hukuki çerçevede olduğunu düşünüyor, inanıyorduk. Fakat Başbakan Recep Tayyip Erdoğan açıklama yaptıktan sonra özel yetkili mahkemelerin meşruiyeti kalmamıştır. HSYK içerisinde bir çete vardır. HSYK da çete olduğundan dolayı bu dava da hukuki olarak yürümüyor. Bu mahkemelerin talimatları Pensilvanya'dan alınıyor. Bu nedenle mahkemeyi boykot ediyorum. Bu yasalar düzeltilinceye kadar ve Başbakan ikinci açıklamayı yapıp yargı içerisindeki çetelerin bittiğini ve mahkemelerin adil olarak yürütüldüğünü bildirdikten sonra, ben de bu konudaki boykot kararımı kaldırıp, savunmamı yapacağım."

Söz hakkı verilen sanık avukatı Derya Yıldırım, esas hakkında savunma hazırlamak üzere süre istedi. Mahkeme heyeti, dosyanın geldiği aşama ve sanığın 5.5 yıldır tutuklu olmasını dikkate alınarak, süre isteminin reddine karar verdi. Bunun üzerine tekrar söz hakkı verilen sanık avukatı, dosyayı inceleyemediğini belirterek, müvekkilinin tahliyesini istedi. Mahkeme heyeti sanık Fırat İşgören'e ağırlıştırılmış ömür boyu hapis cezası verirken, uzun namlulu silah taşımak, izinsiz patlayıcı madde bulundurmak, 6 polisi yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle kasten öldürmeye teşebbüs ve terör örgütü adına gasp suçlarından 123 yıl 8 ay daha hapis cezasına çarptırılmasına karar verdi.

Yorumlar