PKK'dan Ayrılan Genç Evlendi, Davutoğlu Telefonla Tebrik Etti

PKK'dan ayrılıp Siverek'teki ailesinin yanına dönen Ramazan Toy, teyzesinin kızı 21 yaşındaki Cemile Kürkçü ile evlendi, Başbakan Davutoğlu, telefonla tebrik etti.

Google Haberlere Abone ol
PKK'dan Ayrılan Genç Evlendi, Davutoğlu Telefonla Tebrik Etti

PKK'dan ayrılıp Şanlıurfa'nın Siverek İlçesi'ndeki ailesinin yanına dönen 29 yaşındaki Ramazan Toy, teyzesinin kızı 21 yaşındaki Cemile Kürkçü ile evlendi. Düğüne çağırma edilen Başbakan Ahmet Davutoğlu, genç çifte danışmanıyla altın bilezik gönderip telefonla da arayarak kutlama etti. Damadın anası Güleser Toy, Davutoğlu'ndan dağda ve cezaevinde bulunanlara çözüm bulunmasını istedi.

PKK'DAN AYRILIP AİLESİNİN YANINA DÖNDÜ

Siverek'in Yoğunca Mahallesi'nde çiftçilik oluşturan 4 çocuklu Abdurrahman ve Güleser Toy çiftinin ilk çocuğu Ramazan Toy, geçen sene Ocak ayında PKK'ya katıldı. Suriye'ye geçip Kobani'de YPG saflarında savaşan Ramazan Toy, 7 ay sonra IŞİD ile girdiği arbedede yaralanıp Şanlıurfa'daki tedavisinin peşinden Siverek İlçesi'nde oturan ailesinin yanına döndü.

BAŞBAKAN'I DÜĞÜNE DAVET ETTİ

Ailesiyle çiftçilik yaparak yaşamını sürdüren Ramazan Toy, teyzesinin kızı Cemile Kürkçü ile evlilik kararı alıp Başbakan Ahmet Davutoğlu'nu da düğününe çağırma etti. Genç çift, bu akşam bir düğün salonunda düzenlenen törenle evlendi.

BAŞBAKAN BİLEZİK GÖNDERİP TELEFONLA ARADI

Düğüne çağırma edilen ve katılabileceğini söylenen Başbakan Ahmet Davutoğlu, genç çifte danışmanı Sevinç Özcan aracılığı ile altın bilezik gönderdi. Altın bileziği AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Zeynep Karahan Uslu, gelin Cemile Kürkçü'nün koluna taktı. Başbakan Ahmet Davutoğlu, daha sonra danışmanının telefonuyla öncelikle Ramazan Toy, peşinden Gelin Cemile Kürkçü ve damadın anası Güleser Toy ile telefonla konuşarak tebriklerini iletti.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ramazan ve Cemile Toy çiftiyle telefonla konuşurken...

ANNE TOY, BAŞBAKAN'DAN DAĞDA VE CEZAEVİNDE BULUNANLARA ÇÖZÜM İSTEDİ

Başbakan Ahmet Davutoğlu ile telefonda Kürtçe konuşan damat Ramazan Toy'un anası Güleser Toy, dağda ve cezaevinde bulunanlara çözüm bulunmasını istedi. Güleser Toy, Başbakan Davutoğlu'a 'Çok mutluyuz sizi aramızda görseydik daha mesut olacaktık. Herkesin düğünümüzde olması beni mesut ederdi. Sizin elinizden geliyorsa bu meseleyi çözün. Hepimiz çözüm istiyoruz, bize Kürt ve Türk'ün hiç bir farkı yoktur, tamamı birdir. Dağdakiler ve cezaevindekiler için sizden çözüm bekliyoruz. Herkesten daha fazla fazla sizden bekliyorum. Allah sizden razı olsun, Allah kimsenin gözünü uzaklarda bırakmasın' dedi.

KÜRTÇE KONUŞMA TERCÜME EDİLDİ

Güleser Toy'un Kürtçe konuşmasını mebus Uslu'nun Türkçe çeviri ettiği Başbakan Davutoğlu ise 'Sizin görüşleriniz bizim için değerlidir' diyerek çifti huzur diledi.

'RAMAZAN KARDEŞİMİZ ÇÖZÜM SÜRECİNİN SEMBOLÜ OLACAK'

Çiftin nikah şahitliğini oluşturan mebus Zeynep Karahan Uslu de şunları söyledi:

'Başbakanımız Çözüm Süreci'nin önder şahsiyeti şekilde elbette bireysel hikayede hassasiyeti bulunan bir önder olarak, Ramazan kardeşimizin Cemile kardeşimiz ile yeni bir yaşama başlamasında tıpkı samimiyetle sahiplenen bir Başbakan olarak, hem devletimizin bu evliğin gerçekleşmesindeki maddi ve sosyal destekleri bir tarafa tıpkı sürede da şahsi şekilde kendileri ile iletişim kurmayı istek ettiler. Dolayısıyla bu nikah vesilesi ile gelin, damat ve anneleri ile görüşerek iyi dileklerini iletti. Ramazan kardeşimiz, Çözüm Süreci'nin gün ati sembolü olacak. Ramazan'ın hikayesi, çözümün hikayesi aslında.'

DÜĞÜNDE DOLAR YAĞMURU

Davul ve zurna eşliğinde halay çeken gelin ve damat, davetlilerin dolar yağmuruna tutuldu.

Yorumlar