PKK yol kesip araçları ateşe veriyor

PKK terör örgütünün son dönemlerde Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde yol kapatma ve araç yakma eylemlerini sıklaştırması dikkat çekti. Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, son bir hafta içerisinde 10’un üzerinde...

Google Haberlere Abone ol
PKK yol kesip araçları ateşe veriyor

PKK terör örgütünün son dönemlerde Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde yol kapatma ve araç yakma eylemlerini sıklaştırması dikkat çekti. Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, son bir hafta içerisinde 10’un üzerinde eylemin gerçekleştiği bölgede, özellikle vatandaşların yoğun olarak kullandığı ana yollarda teröristler araçları durdurarak kendilerine barikat yaptığı belirtildi. Teröristlerin ayrıca bölgede çalışan iş makineleri ve kamyonları ateşe verdiği, yoldaki vatandaşların araçlarından indirilip darp edildiği, eşyalarına el konulduğu kaydedildi. Yapılan bu eylemlerde bölücü terör örgütü mensupları tarafından atılan molotof kokteylleri ve yere tuzaklı el yapımı bombalar nedeniyle 6 kişinin yaralandığı ifade edildi.

Genelkurmay Başkanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, Diyarbakır’ın Hani ilçesi Gömeç köyü Çağıl Mahallesi'ne yapılması planlanan sulama barajını protesto etmek maksadıyla bölgeye gelen bölücü terör örgütüne müzahir 5- 6 kişilik bir grup, Diyarbakır-Bingöl yolunda yol emniyet ve kontrol devriyesi icra eden Jandarma Komando Timine, molotof kokteyli ile saldırdı. Terörist grup daha sonra, yedi aracı olay bölgesinde durdurarak, yolu trafiğe kapattı. Yolun trafiğe açılması maksadıyla, takviye olarak olay bölgesine sevk edilen üç Jandarma Özel Harekât Timine, bölücü terör örgütüne müzahir 30-35 kişilik bir grup tarafından, havai fişek ve ses bombaları ile saldırıda bulunuldu. Gruba, gaz ve TOMA ile müdahale edilerek dağıtılarak yol trafiğe açıldı. Bölgedeki grup daha sonra 200-250 kişiyle olay bölgesinde bulunan jandarma birliklerine, havai fişek ve ses bombaları ile yaptıkları saldırıda üç personel hafif yaralandı. Daha sonra yeniden toplanan gruptan güvenlik güçlerinin üzerine el yapımı bomba atıldı. Bombanın parça tesiri nedeniyle dört personel hafif yaralandı. 26 Mayıs 2014 saat 12.00 itibarıyla, Diyarbakır-Bingöl karayolu Lice Kıralan Köyü Bölgesinde yola park edilen 100'ün üzerindeki araç nedeniyle trafiğe kapalı olduğu ifade edildi.

Şırnak’ın Beytüşşebap Mezra Ana Üs Bölgesinde yapımı devam eden yeni hizmet binası inşaatına malzeme taşıyan sekiz sivil kamyon ile konvoya refakat eden iki zırhlı araçtan oluşan 10 araçlık konvoy, Ayvalık köyü Berecin Deresi mevkiinde, intikal halindeyken bölücü terör örgütü mensuplarınca döşenen Uzaktan Telsiz Komutalı El Yapımı Patlayıcı (EYP) patlatıldı. Olay neticesinde iki kamyonda maddi hasar oluştu. Olay yerinde yapılan incelemede bulunan ikinci bir EYP düzeneği etkisiz hale getirildi. 15-20 kişilik terörist grubu tarafından, Diyarbakır’ın Hani ilçesi ile Duru Jandarma Karakol Komutanlığı arasındaki karayolunun, Kutlamış Mahallesi yol ayrımı mevkiinde, beş-altı araç durdurularak Hani-Lice karayolu trafiğe kapatıldı. Olay bölgesine bir Jandarma Komando Timi sevk edilerek yapılan çalışma sonucu yol yeniden trafiğe açıldı. Bölücü terör örgütüne ait 15-20 kişilik başka bir grup tarafından Yapraklı Mahallesi mevkiinde, Lice-Kulp karayolu trafiğe kapatılmaya teşebbüs edilince söz konusu gruba, 1 Jandarma Komando Timi ile müdahale edilerek dağıtılıp karayolu trafiğe açıldı.

Silahlı iki bölücü terör örgütü mensubu, Siirt’in Pervari ilçesi Düğüncüler-Yapraklı köyü yolu arasında, Siirt Pervari Doğan Üs Bölgesine yaş erzak taşıyan kamyonetin önünü keserek aracı durdurdu. Yolun 400 metre dışında ormanlık alana götürerek yakan bölücü terör örgütü mensupları araçtan indirdikleri vatandaşın başına dipçikle vurarak darp etti. Bölücü terör örgütü mensubu olduğu değerlendirilen silahlı üç-dört kişilik bir grup Dargeçit-Midyat karayolu üzerinde bulunan Mardin/Dargeçit ilçesi Harmanlı Mahallesi yol ayrımında, yoldan geçen araçları durdurarak ateşe verdi.

Yaklaşık 50 kişilik bir grup tarafından, saat 12.48'de, Hakkari’nin Şemdinli Anadağ köyü Beşikağaç Mahallesinde, Kara Kuvvetleri 34'üncü Hudut Tugay Komutanlığı 804 rakımlı tepe üs bölgesinde yapımı devam eden hudut karakolu inşaatında çalışan ve içerisinde dört işçi bulunan bir kamyon, Yeşilova üs bölgesi istikametine giderken önü kesilerek taşlandı. Yol kesen grup, araçtan indirdikleri işçileri darp etti ve cep telefonlarını gasp etti. CİHAN

Yorumlar