PKK sempatizanları, sivil polisleri havai fişek yağmuruna tuttu

PKK terör örgütü sempatizanı bir grup eylemci, Eskişehir Yolu'nun ODTÜ kesimini tek taraflı trafiğe kapattı. Molotof bombası ile yaktıkları çöp bidonunu yol ortasında bırakan eylemciler, sivil polisleri havai fişek yağmuruna tuttu.Başkent'teki...

Google Haberlere Abone ol
PKK sempatizanları, sivil polisleri havai fişek yağmuruna tuttu

PKK terör örgütü sempatizanı bir grup eylemci, Eskişehir Yolu'nun ODTÜ kesimini tek taraflı trafiğe kapattı. Molotof bombası ile yaktıkları çöp bidonunu yol ortasında bırakan eylemciler, sivil polisleri havai fişek yağmuruna tuttu.

Başkent'teki Ortadoğu Teknik Üniversitesi yerleşkesinden çıktıkları iddia edilen 10 kişilik PKK sempatizanı, Eskişehir Yolu'nu Kızılay istikametine trafiğe kapattı. Beraberlerinde getirdikleri molotof bombalarıyla yaktıkları çöp bidonunu bulvarın ortasına bırakan eylemciler, bir süre trafiği durdurdu.

Bu şekilde trafiği yaklaşık 5 dakika durduran PKK sempatizanları, ODTÜ girişine doğru çekildi. Trafik yeniden akmaya başlarken, eylemciler orta refüjde iki sivil polisin bulunduğunu fark etti.

PKK'lı eylemciler, bekleyen sivil polislere sapanlarla misket fırlatmaya başladı. Trafiğin sürekli akması nedeniyle orta refüjde mahsur kalan polislerden biri silahını çekerken, eylemciler, yanlarındaki havai fişekleri polislere doğru atmaya başladı.

Eylemciler, polisleri adeta havai fişek yağmuruna tutarken, atılan havai fişekler yoldan geçen araçların önüne düştü. Eylemcilerin fırlattığı misket ve taşlar yoldan geçen araçlara isabet ederken, attıkları bir molotof bombası ise sönerek yola düştü.

ODTÜ'nün girişine doğru çekilen eylemciler, yerleşkeye girmeye çalışan araçları geri çevirdi.

Bir süre sonra olay yerine Çevik Kuvvet ekipleri gelirken, eylemciler kendilerini görüntülemeye çalışan kamera kullanan polise de havai fişeklerle saldırdı. Polis, kamerasıyla birlikte bulunduğu yerden uzaklaşmak zorunda kaldı.

Reklam panolarına ve yerlere terör örgütü lehine sloganlar yazan eylemciler, ODTÜ yerleşkesinin içine girdi.

Güvenlik güçlerinin ODTÜ'nün girişindeki bekleyişleri devam ediyor. CİHAN

Yorumlar