'PKK oğlumu bıraksın bayramı çifte yapayım'

Erzurum Atatürk Üniversitesi Spor bölümünde okuyan oğlu PKK tarafından dağa götürülen Yadin Bozoğlu, 70 gündür oğlunun serbest bırakılacağı günün umuduyla yaşıyor. Bozoğlu, "PKK oğlumu bıraksın, bayramı çifte yapayım." dedi.Örgütün...

Google Haberlere Abone ol
'PKK oğlumu bıraksın bayramı çifte yapayım'

Erzurum Atatürk Üniversitesi Spor bölümünde okuyan oğlu PKK tarafından dağa götürülen Yadin Bozoğlu, 70 gündür oğlunun serbest bırakılacağı günün umuduyla yaşıyor. Bozoğlu, "PKK oğlumu bıraksın, bayramı çifte yapayım." dedi.

Örgütün dağa kaçırdığı çocuk ve gençlerin aileleri, bayram öncesi yol gözlemeye başladı. Terörün Sona Erdirilmesi ve Toplumsal Bütünleşmenin Güçlendirilmesine Dair Kanun Tasarısı'nın (çözüm paketi), TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilerek kanunlaşmasıyla çocukları kaçırılan aileler umutlandı.

Erzurum'un Çat ilçesine bağlı Söbeçayır köyü nüfusuna kayıtlı olan ve Atatürk Üniversitesi Spor Meslek Yüksekokulu birinci sınıf öğrencisi Sedat Bozoğlu (20) 30 Mart seçimlerinden 10 gün sonra kaçırılmıştı. 7 çocuk sahibi Yadin- Rukiye Bozoğlu çifti çocuklarının serbest bırakılması için Diyarbakır'da diğer kaçırılan çocukların aileleriyle birlikte eylem yapmıştı. Baba Yadin Bozğlu, oğlunun ve diğer kaçırılan çocukların ramazan bayramından önce serbest bırakılmasını beklediklerini dile getirdi. Ailece perişan olduklarını belirten Bozoğlu, "Terör örgütü oğlumu kaçırdı. İnşallah ramazan bayramından önce oğlum ve diğer kaçırılan çocuklar serbest bırakılır da bizler de çifte bayram sevinici yaşarız." diye konuştu.

Oğlunun zeki ve çalışkan birisi olduğunu anlatan Bozoğlu, "Oğlumun örgütle, terörle işi yoktu. Erzurum'da okuyordu. Hafta sonları köye tatile ya da bizlere yardıma geliyordu. Zeki, çalışkan ve derslerinden başka hiçbir düşüncesi olmayan oğlumun serbest bırakıldıktan sonra eğitimine devam etmesini ve öğretmen olmasını çok istiyorum." şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar