PKK'nın Tunceli'deki ortağına ağır darbe

PKK'nın Tunceli'deki ortağı MLKP'nin Ovacık sorumlusu bir kadın operasyon sırasında öldürüldü. Öldürülen teröristin cenazesi örgüt tarafından gömüldüğü yerden çıkarılarak Adli Tıp Kurumu'na götürüldü

Google Haberlere Abone ol
PKK'nın Tunceli'deki ortağına ağır darbe
Yasadışı sol silahlı örgütlerle yaptığı ittifaktan sonra özellikle Tunceli bölgesinden büyük yardım alan PKK, giderek hüsrana uğruyor. Çünkü kendisine yardım eden terör örgütü MLKP'ye ağır bir darbe daha vuruldu. Daha önce çıkan çatışmalarda çok sayıda üyesi öldürülen MLKP'nin Ovacık sorumlusu kadın da bir çatışma sırasında vurularak öldürüldü. Kadın militanın öldüğü günler sonra ortaya çıktı. Örgüt üyeleri tarafından toprağa gömülen kadının cenazesi güvenlik güçleri tarafından çıkarılarak Adli Tıp Kurumu'na götürüldü. 

Alınan bilgiye göre, Ovacık İlçesi’nin Kozluca Köyü yakınlarında 8 Eylül günü arazi araması yapan güvenlik güçlerine teröristler tarafından ateş açılması üzerine çatışma çıktı. Çatışmanın ardından güvenlik güçlerinin bölgede yaptığı arazi aramasında farklı noktalarda kan izlerine rastlandı, ancak cesetler ele geçirilemedi. Güvenlik birimlerinin yaptığı araştırmalar sonucunda yasa dışı silahlı sol terör örgütü MLKP’nin Ovacık sorumlusu olan ’Arjin Selçuk’ kod adlı Berfu Dilan Canbey’in Kozluca Köyü’ndeki çatışmasında ağır yaralı olarak arkadaşları tarafından çatışma bölgesinden çıkarıldığı ancak daha sonra öldüğü tespit edildi.

ERGANİ DOĞUMLU

Güvenlik güçlerinin yaptığı araştırmada da çatışmada öldürülen Diyarbakır’ın Ergani İlçesi nüfusuna kayıtlı Canbey’in cenazesinin örgüt üyeleri tarafından Kozluca yakınlarında toprağa gömüldüğü ve cenazenin olay bölgesinden alınarak Adli Tıp Kurumu’na gönderileceği belirtildi.

Nazimiye ilçesinde de geçen ay çıkan çatışmada MLKP üyesi oldukları belirlenen iki terörist güvenlik güçleri tarafındand vurularak öldürülmüştü. Operasyonda iki de PKK'lı öldürülmüştü. 


 

Yorumlar