PKK'nın 'konuşalım' talebine hükümetten ret

Başbakan Binali Yıldırım, PKK'nın kendilerine 'konuşalım' şeklinde haber gönderdiklerini belirterek, 'Konuşacak bir şey yok' dedi

Google Haberlere Abone ol
PKK'nın 'konuşalım' talebine hükümetten ret
Başbakan Yıldırım, terör örgütünden 'Biz görüşebiliriz, silahları bırakabiliriz, konuşalım' gibi haberler geldiğini belirterek, "Konuşacak hiçbir şey yok arkadaşlar. Konuşacağımız tek şey var. 79 milyonun kardeşliğidir" dedi.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, AK Parti Genel Merkezi'nde, milletvekillerine verilen iftar yemeğinde yaptığı konuşmada, dün İstanbul'da ve bugün de Mardin'in Midyat ilçesinde meydana gelen terör saldırılarında hayatını kaybeden toplam 15 polis ve sivil vatandaşa Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diledi.

İstanbul'da dün meydana gelen saldırının ardından, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yaralanan vatandaşları hastanelerde ziyaret ettiğini anımsatan Yıldırım, "Bir kez daha teyit ediyoruz ve buradan ilan ediyoruz ki terörle mücadeleden asla ve asla taviz vermeyeceğiz, vazgeçmeyeceğiz. Ne zamana kadar? Ta ki bütün vatandaşlarımız yurdun her karış toprağında rahatça, can güvenliği içinde yaşayıncaya, seyahat edinceye ve normal hayatlarını sürdürünceye kadar." diye konuştu.

"GÖRÜŞEBİLİRİZ HABERLERİ GELİYOR"

Başbakan Yıldırım, terör örgütünden bugünlerde "Biz görüşebiliriz, silahları bırakabiliriz, konuşalım." gibi doğrudan ve dolaylı haberler geldiğini ifade ederek, sözlerine şöyle devam etti:
"Konuşacak hiçbir şey yok arkadaşlar. Konuşacağımız tek şey var. Al bayraklı, ay yıldızlı bayrağımız. 79 milyonun kardeşliğidir. Millet şuuruyla birlikte yaşamasıdır. Bunlar üzerinde konuşacaksanız, buyurun konuşalım. Memleketi, milleti, terörle, korkuyla yıldıracağınızı zannediyorsanız, kusura bakmayın asla ve asla başaramayacaksınız. Ramazan ayında yapılan bu saldırılar bir şeyi daha göstermektedir. Bu alçak terör örgütlerinin hiçbir kutsalı, kutsal değeri, inançları uğruna mücadele verdiği hiçbir değerleri yoktur. Bunların inandıkları, dayandıkları güç, içeride ve dışarıda bunların sırtlarını sıvazlayan yandaşlarıdır. Günü gelecek onlara nasıl hesap sorduysak, onların sırtını sıvazlayan iç ve dış desteklerine de aynı hesabı bu millet soracaktır."

"TÜRKİYE'NİN GÜNDEMİNDEN ÇIKARACAĞIZ"

Başbakan Binali Yıldırım, millet olarak kenetleneceklerini, bir ve beraber olacaklarını, cinayet şebekesi terör örgütlerini mutlaka Türkiye'nin gündeminden çıkaracaklarını bildirdi.

"Ramazan ve oruç toplumsal hayatın vazgeçilmezidir" diyen Başbakan Yıldırım, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Ramazan şefkat, merhamet, paylaşma demektir. AK Parti olarak biz bir yandan millete hizmet uğrunda kurucumuz, liderimiz Cumhurbaşkanımız Erdoğan'ın liderliğinde ülkeyi muasır medeniyetler seviyesine ulaştırmak için canla başla, gece gündüz çalışırken, milletimizin özlemini duyduğu hizmetleri bir bir hayata geçirirken, diğer yandan da milletimiz ile aramızda gönül yollarını yapmak için her türlü gayreti gösteriyoruz. Omuzumuzdaki emanet milletimizin emanetidir. Bizim yönümüzü vesayet odakları değil, milletin kendisi tayin eder. Hangi işi nasıl yapacağımızın kararını millet verir. "

"ACILARI VE DERTLERİ UNUTTURACAKLAR"

Belediye başkanlarına da konuşmasında seslenen Yıldırım, şöyle dedi: "Bu ramazanda da özellikle batıdaki belediyelerimiz, büyükşehirlerimiz doğu, güneydoğuda terör nedeniyle ciddi anlamda mağdur ve sıkıntı yaşamış oradaki yurttaşlarımızla, vatandaşlarımızla bir kardeşlik duygusu içerisinde bir gönül köprüsü kurma adına mutlaka bir araya gelecekler, kaynaşacaklar, acıları, dertleri unutturacaklar, birliğimiz, beraberliğimiz, kardeşliğimiz tekrar teyit edilecek."

"GELİN ŞU ANAYASAYI YAPALIM"

Kendilerinin anayasa yapımı konusunda sayısal çoğunluklarını gözardı ederek eşit sayıda bir araya gelmeyi teklif ettiklerini dile getiren Yıldırım, "Son kez diyoruz ki ‘Ey siyasi rakiplerimiz, gelin şu anayasayı yapalım, sistemde yaşanan bu tıkanıklığı da aşalım. Başkanlık sistemiyse başkanlık sistemi, partili cumhurbaşkanlığıysa partili cumhurbaşkanlığı, Türkiye'yi, istikrarını sürekli hale getirecek, siyaseten zayıflatmayacak, şartlar ne olursa olsun güçlü iradeyi hakim kılacak bir sistemi birlikte kuralım. Bu onura, bu şerefe gelin siz de ortak olun’. Ama ‘Biz yokuz’ diyorsanız, kusura bakmayın, her yorulduğunuz yere bir han kuramayız. Biz bu anayasayı Meclisimize getireceğiz, ondan sonrası Meclisimizin işi. Meclis kararını verir." ifadelerini kullandı.

Yorumlar