PKK'nın katlettiği baba-oğul yan yana toprağa verildi

PKK'nın Diyarbakır'da katlettiği polis memuru Ahmet Gülbahar ile 5 yaşındaki oğlu Hüseyin Utku, Kahramanmaraş'ta yan yana defnedildi

Google Haberlere Abone ol
PKK'nın katlettiği baba-oğul yan yana toprağa verildi
Diyarbakır'da terör örgütü PKK tarafından Bölge Trafik Denetleme İstasyonuna bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda şehit olan polis memuru Ahmet Gülbahar (34) ile 5 yaşındaki oğlu Hüseyin Utku'nun cenazeleri, Kahramanmaraş'ın Afşin ailesinde yan yana toprağa verildi.

Şehit Gülbahar ve oğlu Hüseyin Utku'nun Türk bayrağına sarılı naaşları, Kahramanmaraş Havalimanı'ndan kalabalık bir konvoy eşliğinde, helallik alınmak üzere Afşin Devlet Hastanesine getirildi.

Ailesi ve yakınları, şehit baba ile oğlunun tabutlarına sarılarak gözyaşı döktü.

Konvoy eşliğinde Ulu Cami'ye getirilen cenazeler, polislerin omuzlarında katafalka konuldu.

Cenaze törenine, Gülbahar'ın ailesi ve yakınlarının yanı sıra Vali Vahdettin Özkan, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Garnizon Komutan Vekili Albay Bayram Ölçücüoğlu, AK Parti Kahramanmaraş milletvekilleri Nursel Reyhanlıoğlu ve İlker Çitil, MHP Kahramanmaraş Milletvekili Fahrettin Oğuz Tor, İl Jandarma Komutanı Albay Timuçin Alper, İl Emniyet Müdürü Servet Yılmaz, kaymakamlar, belediye başkanları, siyasi partilerin il başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle çok sayıda vatandaş katıldı.

Törende protokol üyeleri, şehidin acılı ailesini hem teskin etmeye çalıştı hem de taziye dileklerini iletti.

Ulu Cami'deki cenaze töreninde şehit polis memurunun eşi Betül Gülbahar, oğlu ve eşinin tabunun başına gelerek gözyaşı döktü.

Yakınlarınca teskin edilmeye çalışılan anne Gülbahar, "Yiğitlerim güle güle gidin. Cennette görüşürüz. Siz rahat gidin devletimiz yanımızda" dedi.

Şehit Gülbahar'ın annesi Şadiye Gülbahar ise torununun tabutunu öperken fenalık geçirdi.
İl Müftüsü Muhammed Gevher'in kıldırdığı cenaze namazının ardından şehit polis Gülbahar ve oğlunun cenazesi, Afşin Asri Mezarlığı'nda yan yana defnedildi.

2 çocuk babası 10 yıllık polis memuru Gülbahar, Konya'ya tayini çıktığı için ilişiğini kesmek ve arkadaşlarıyla helalleşmek üzere 5 yaşındaki oğlu ve kayınpederi İbrahim Demir ile Diyarbakır Şehit Emniyet Amiri Murat Uçar Bölge Trafik Denetleme İstasyonuna gitmiş, bu sırada meydana gelen patlamada oğlu Hüseyin Utku ile şehit olmuştu.

Saldırıda ağır yaralanan şehidin kayınpederi İbrahim Demir'in de tedavisinin sürdüğü öğrenildi.

Yorumlar