PKK'nın çocuk katliamından bir kesit

Polis ya da askerin terör eylemlerine müdahelesi sırasında kazayla ölen çocuklar üzerinden kara propaganda yürüten terör örgütü PKK ve yandaşları, sadece son bir yıl içinde örgüt tarafından planlı saldırılarda katledilen çocukları ise hiç görmüyor.

Google Haberlere Abone ol
PKK'nın çocuk katliamından bir kesit
Terör örgütü PKK'nın son yıllarda uygulanan politikalar karşısında yaşadığı hezimet örgütü kadın, yaşlı, çocuk demeden katliama sevk etti. Özellikle 7 Haziran 2015 seçimlerinden sonra çatışmalı sürecin başlamasıyla kanlı saldırılara imza atan terör örgütü PKK, bu süreçte bebeklerin de aralarında olduğu onlarca çocuğu katletti. PKK’nın çukur siyasetiyle sokaklara taşıdığı çatışmalılar nedeniyle on binlerce aile evlerini terk etmek zorunda kaldı. PKK, son bir yılda düzenlediği bombalı saldırılarda ise yüzlerce Kürt kökenli vatandaşın ölmesine ve yaralanmasına neden olurken, bunların içerisinde en acı vereni de küçük çocukların cansız bedenlerinin ardından feryat eden annelerin çığlıkları oldu. Kolluk kuvvetlerine yönelik saldırılarını durdurduğu “Çözüm Süreci” boyunca bile Kürt halkına yönelik baskılarına ara vermeyen PKK'nn 23Temmuz 2015'ten bu yana düzenlediği saldırılarda onlarca çocuk vahşice katledildi.

Çatışmalı sürecin başlamasıyla yollara döşediği patlayıcı, şehir merkezlerinde düzenlediği bombalı ve roketli saldırılarla çocukların ölmesine neden olan PKK, sayıları yüzlerle ifade edilen çocuğu da kimin zaman zihinlerini manipüle ederek kimi zaman da zorla dağa çıkararak sürüklediği çatışmalarda ölmelerine neden oldu.



PKK saldırılarında birçok sivil hayatını kaybederken, yüzlercesi de yaralandı. Diğer taraftan ise siyasi uzantıları aracılığıyla kimi zaman ölen siviller üzerinden baskın propagandalarla politik rant devşirmeye çalıştı.

Son bir yılda yüzlerce sivilin hayattan koparcasına yaralanmasına, birçoğunun ölmesine neden olan PKK’nin saldırılarına hedef olup da gündemden düşürülen çocukların arkasından anneleri tarafından yakılan ağıtlar ise hâlâ kesilmiş değil.

FIRAT SİMPİL GERÇEKTEN EKMEK ALMAYA GİDİYORDU

PKK saldırılarında ölen çocukların öne çıkan ilk ismi, Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde 30 Ağustos'ta tuzaklanan bombanın uzaktan kumanda ile patlatılması ile hayatını kaybeden 13 yaşındaki Fırat Simpil oldu.

Saldırının yaşandığı gün Küçük Fırat, ekmek almak için evden çıkmıştı. Ancak yola bomba tuzaklayan PKK, küçük Fırat'ın geçişi sırasında bombayı infilak ettirmişti. Saldırıda bir sivil de yaralanmıştı. Gezi olayları sırasında polis kurşunuyla hayatını kaybeden Berkin Elvan aylarca konuşulurken, PKK'nin katlettiği Fırat Simpil ise kısa sürede unutturulmaya çalışıldı. Gözü yaşlı annesine, acılı babasına parlamentodaki siyasiler de kayıtsız kaldı. Berkin Elvan için hesap soranlar, PKK’yi vicdanlarında bile yargılamadı.

TAHSİN, EVİNİN DAMINA BIRAKILAN BOMBAYLA ÖLDÜ

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde 13 Eylül 2015'te yaşanan olayda 9 yaşındaki Tahsin Uray hayatını kaybetti. PKK'nin ilçede yapacağı saldırılar için hazırlanan patlayıcılar poşet içerisinde bir evin damına bırakıldı. Ancak patlayıcı dolu poşet çocukların kurcalaması sonucu infilak etti. Patlamada 9 yaşındaki Tahsin Uray hayatını kaybederken bir çocuk da yaralandı. Her ne kadar görülmemek istense de unutturulmaya çalışılsa da bu cinayetler PKK’nin kanlı tarihine silinmemek üzere yazıldı.

ELİF ŞİMŞEK DAHA 9 YAŞINDAYDI

Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde 27 Eylül 2015'te PKK tarafından düzenlenen saldırıda atılan bir roketatar mermisinin Dumlupınar Mahallesi’nde bir eve isabet etmesi sonucu 9 yaşındaki Elif Şimşek hayatını kaybetti, 5 sivil de yaralandı. Ölen çocuğun bir HDP üyesinin yakını çıkması üzerine harekete geçen PKK, her zaman yaptığı gibi HDP'li siyasiler eliyle cenazeye sahip çıkmaya çalışarak farklı bir algı oluşturmaya çalıştı.

HELİN SOKAĞA İNEN TERÖR ÖRGÜTÜNCE ÖLDÜRÜLDÜ

Sokağa çıkma yasağının devam ettiği Diyarbakır'ın Sur ilçesinde 12 Ekim 2015'te kolluk kuvvetlerine el yapımı bomba ve uzun namlulu silahlarla saldıran PKK'nin kurşunlarına hedef olan 12 yaşındaki Helin Şen, hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Ancak PKK basını her zaman olduğu gibi küçük Helin'in ölümünde polisi suçlayacak manipülatif haberlerle PKK'yı temize çıkarmaya çalıştı. PKK propagandası altında kısa sürede unutturulan küçük Helin'in ölümü maalesef sadece bir istatistik olarak kayıtlara geçti.

3 AYLIK BEBEĞE UZUN NAMLULU KIYIM

Çukur siyasetiyle çatışmaların sokağa taşındığı Cizre'de de birçok katliama imza atan PKK, 25 Aralık 2015’te Sur Mahallesi'nde açtığı ateş sonucunda 3 aylık Miray bebek ile dedesi Ramazan İnce'yi katletti. Saldırıda küçük Miray'ın annesi Rukiye İnce de ağır yaralandı.

Şehirlere taşıdığı çatışmalarla kimi zaman direk kimi zaman da dolaylı olarak onlarca sivili katleden PKK, önceki cinayetlerin de olduğu gibi bu olayda da güdümündeki basın ve siyasiler eliyle uzun süre devleti suçlayarak cinayetleri örtmeye çalıştı. Ancak tüm çabalara rağmen küçük Miray ve dedesinin PKK tarafından öldürüldüğü gerçeği gizlenemedi.

Hem çocukların hayatını hem de bölgenin geleceğini hedef alan PKK, saldırılarında eğitim kurumlarını da hedef aldı. Bu dönemde okulların yanı sıra yurt, Kur'an kursları ve çocukların eğitim gördüğü İslami STK'ların hedef alındığı onlarca saldırı düzenlendi.

OKULDA KATLİAM GİRİŞİMİ

PKK'nın bu saldırılarında ise kimi zaman facialar kıl payı atlatıldı. Bunlardan biri 22 Ocak 2016'da karne alma hazırlığındaki çocukların bulunduğu okul bahçesinde gerçekleşti. Akıl ve izan ile açıklanmayan saldırıda okul bahçesine el yapımı patlayıcı atıldı. Diyarbakır’ın merkez Bağlar ilçesinde 2 bin 500 öğrencinin eğitim gördüğü Çelebi Eser Ortaokulu’nu hedef alan PKK, okul bahçesinde karne almak için bekleyen öğrencilerin bulunduğu alana el yapımı patlayıcıyla saldırı düzenledi. Yaşanan patlamada 5 öğrenci yaralandı, okul da kısmen hasar gördü.

SINIFA MOLOTOF

21 Aralık 2015’te Diyarbakır’ın merkez Bağlar ilçesi Kaynartepe Mahallesi’nde bulunan Vehbi Koç İlkokulu’nu basan yüzleri maskeli PKK'liler ise hazırladıkları el yapımı patlayıcı ve molotofları sınıflara attı. Herhangi bir can kaybının yaşanmadığı saldırıda çıkan yangın sonucu okulda hasar oluştu.

KUR'AN KURSU TARANDI

14 Eylül 2015’te PKK Cizre’de Kur’an Kursu ile öğrenci yurtlarını taradı. Cudi Mahallesi'ndeki Cizre Müftülüğüne bağlı Yatılı Kız Kur'an Kursu binasını uzun namlulu silahlarla hedef alan PKK'liler, adeta toplu katliam yapmak istedi. Öğrencilerin eğitim gördüğü sınıfların duvarına çok sayıda kurşun isabet eden saldırının ardından öğrenciler evlerine gönderildi.

16 Ocak 2016’da Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde bulunan ve bin 200 öğrencinin eğitim gördüğü Nuri Zekiye Has Ortaokulu’na molotofkokteyli ile saldıran PKK, okulu ateşe verdi.

BEBEKLER UYKUDAYKEN KATLEDİLDİ

Diyarbakır’ın Çınar ilçesinde düzenlenen bombalı araç saldırasında Açıkgöz ailesi uykudayken evleri başlarına çöktü. Olayda 5 kişi hayatını kaybetti, 43 kişi yaralandı. Ölenler arasında 5 aylık Mevlüde İrem Çiftçi, 1 yaşına yeni girmiş Ecrin Açıkgöz, 5 yaşındaki Sadık Efe Açıkgöz de vardı. Diğer 2 kişi ise çocukların babaları, Mehmet Şenol Çiftçi ve Lokman Açıkgöz’dü.

BOMBAYLA 4 YAŞINDAKİ ÇOCUK

Şırnak'ın Silopi ilçesinde kazdığı çukurlarla halkı evlerinden eden PKK, cadde ve sokaklarda patlattığı bombalarla ölümlere neden oldu. 2016 Mayıs sonunda halı saha yakınlarında bir rögar kapağının altına yerleştirilen bombanın patlatılması sonucu 4 yaşındaki bir çocuğun da aralarında bulunduğu 4 sivil hayatını kaybetti, 23 kişi de yaralandı. Yaralıların arasında 6 aylık bir bebek de vardı.

HAVAN MERMİSİYLE 2 ÇOCUK KATLEDİLDİ

Hakkari'nin Çukurca ilçesinde 9 Temmuz 2016'da 2. Hudut Tugay Komutanlığına düzenleyen PKK'lilerin ateşlediği havan mermisi yoldan geçen otomobile isabet etti. Saldırıda otomobilde bulunan 12 yaşındaki Doğan ile 5 yaşındaki Viyan Kanat hayatını kaybetti.

Her olayda olduğu gibi, PKK dışındaki tüm kesimleri suçlayarak adeta PKK katliamlarını örtmekle görevli PKK uzantısı siyasiler, bu olayla ilgili ciddi bir açıklama yapmadıkları gibi Doğan ve Viyan'ın cenaze törenlerine katılacak yüzü bulamadı.

14 YAŞINDAKİ ÇOBAN 

Katliam ve cinayetlerini aralıksız sürdüren PKK'nin 2016 Temmuz'unda Ağrı’nın Diyadin ilçesine bağlı Taşkesen köyüne döşediği el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucunda çobanlık yapan 14 yaşındaki Fettah Erden hayatını kaybetti.

BİR AİLE BOMBALI SALDIRIDA ÖLDÜ

PKK tarafından düzenlenen ve çocukların ölümüyle sonuçlanan patlamalardan biri de 10 Ağustos'ta Diyarbakır'ın merkez Sur ilçesinde gerçekleştirildi. Tarihi Ongözlü Köprü yakınlarında bombalı araçla düzenlenen saldırıda aynı aileden 5 kişi hayatını kaybetti. Hayatını kaybedenlerde ikisi 8 yaşındaki Oğuz Kaan ile 3 yaşındaki Ceylinaz Yıldırım'dı.

Yine 10 Ağustos Çarşamba günü Mardin’in Kızıltepe ilçesi devlet hastanesi önünde gerçekleştirilen bombalı araç saldırısında onlarca kişi yaralanmış, bunlar içerisinde 8’inci sınıf öğrencisi kız çocuğu Aslı Aydemir (13) hayatını kaybetti. Saldırıda yaralanan baba Rıfat Aydemir de sonraki günlerde tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Baba, kızı Aslı’nın yanına defnedildi.

15 Ağustos'ta Diyarbakır-Mardin Karayolunda polis noktasına düzenlenen bombalı saldırıda katledilen 7 kişiden biri de 5 yaşındaki Hüseyin Utku'ydu. Ancak katledilen bu çocuk da görülmedi, gündeme getirilmedi.

Ancak bu PKK'nin ilk çocuk cinayeti olmadığı gibi son cinayeti olarak da kalmadı. Kürtler için mücadele ettiğini söyleyen ve bu zeminde beslenen PKK, Kürt çocuklarını katletmeye devam etti.

ÇOCUK KATLİAMINI GİZLEMEK İÇİN AİLELERE TEHDİT

Katliamlarını örtmek için emrindeki siyasilerin manipülatif çabalarını yeterli görmeyen PKK, cinayetlerin devlet tarafından işlendiği algısı oluşturmak için aileleri tehdit etmekten de geri durmadı.

PKK'nin uzaktan kumandalı bombasıyla katledilen 13 yaşındaki Fırat Simpil'in babası Sabri Simpil, Ocak 2016'da basına yaptığı açıklamada PKK'nin aileleri tehdit ederek devletin suçlanmasını istediğini söyledi. Yapılan tehditler nedeniyle bazı ailelerin çocuklarının devlet tarafından öldürüldüğünü söylemek zorunda kaldığına dikkat çekti. Ancak sonradan ortaya çıkan kamera görüntüleri, söz konusu çocuk cinayetlerinin PKK tarafından yapıldığını ortaya koydu.

IŞİD PERDE OLARAK KULLANILDI

Suriye'de YPG adıyla ABD ve Batı'nın kara gücü olarak savaşan ve IŞİD saldırıları öne çıkarılarak meşrulaştırılmaya çalışılan PKK’nin, son dönemde gerçekleştirdiği saldırılarda kullandığı yöntemlerin IŞİD ile paralellik arz ettiği de dikkat çekiyor.

Kaynak: İLKHA
 

Yorumlar