PKK'lı Bayık: Bölücü değiliz, müzakereye hazırız

PKK'lı Cemil Bayık, bölücü olmadıklarını müzakerelere hazır olduklarını söyledi

Google Haberlere Abone ol
PKK'lı Bayık: Bölücü değiliz, müzakereye hazırız
PKK'lı Cemil Bayık, son günlerde artan operasyonlarla iyice köşeye sıkışan örgütü kurtarmak için tehditlerle dolu çağrılarda bulundu. Bayık, bölücü olmadıklarını, müzakerelere hazır olduklarını söyledi.

Son dönemde ağır kayıplar veren PKK'nın liderlerinden Bayık, İngiliz BBC kanalına verdiği röportajda uzun ve yoğun bir savaşın olacağını iddia ederek, çatışmaları tırmandıracaklarını söyledi.

Türkiye'nin operasyonlardan vazgeçmemesi halinde çatışmaları tırmandıracaklarını belirten Bayık, Ankara'yı diz çöktürmeye çalışmakla suçladı. 

BBC, söz konusu haberi "PKK Türkiye'yi uzun bir bağımsızlık savaşı için uyarıyor" başlığıyla duyurdu. Türkiye'yi bölmek istemediklerini savunan Bayık, örgütün müzakerelere halen açık olduğunu söyledi.

Geçtiğimiz yaz mevsiminden bu yana ağır kayıplar veren ve şehir merkezlerindeki yapılanmalarını kaybeden terör örgütü, telsiz mesajlarında birçok kez kırsala çekilme talimatı vermişti.

Geçtiğimiz aylarda örgütün lider kadrosu arasında da kavga çıkmıştı. Bayık'ın 'Öcalan İmralı'da ölse de kurtulsak' dediği medyaya yansımış, bu sözler üzerine Demhat Agit'le Bayık kavga etmişti.

ABD İLE TEMAS İDDİASI

Cemil Bayık, daha önce söylediği ve ABD tarafından yalanlanan "Koalisyon güçleriyle temasımız var" şeklindeki iddialarını ise bir kez daha tekrarladı. 

Cemil Bayık Ağustos ayında ABD ile temas kurduklarını söylemiş ancak bu açıklama ardından Amerikan Dışişleri Bakanlığı bu iddiayı reddetmişti.

Bayık, "BBC muhabirinin Kerkük'te görüştüğümüz PKK komutanları Koalisyon güçleriyle dolaylı temasları olduğunu söyledi, bu doğru mu" sorusuna şu cevabı verdi:

"Dolaylıdan da öte direkt de sayılabilir. Çünkü bizim güçlerimizin DAEŞ'le nasıl mücadee ettiğini dünya alem biliyor. Kaolisyon güçlerinden gizli, DAEŞ'le mücadele yürütülmedi. Zaman zaman görüşmeler bile olmuştur. DAEŞ'e karşı mücadele eden, gerillayla iletişime geçmek zorunda."
Bayık, muhabirin bu temasla ABD'den mi bahsettiği sorusuna, "Amerika'dan da, İngiltere'den de… Koalisyon güçlerini temsil eden esas Amerika'dır tabi. Sorun Amerika'yla veya başka biriyle görüşüp görülmeme sorunu değildir" cevabını verdi.
 

Yorumlar

amed Küfür, hakaret içeren yorum onaylanmadı