PKK Kandil'de de sivilleri kalkan yapıyor

PKK'nın Irak'taki kamplarına yakın bölgelere sivilleri yerleştirerek hava saldırılarına karşı kalkan olarak kullandığı belirtiliyor

Google Haberlere Abone ol
PKK Kandil'de de sivilleri kalkan yapıyor
Doğu ve Güneydoğu'da sivillerin arasına silahlarıyla girerek çukur ve barikat eylemleri yapan PKK'nın Kandil'de de sivilleri kalkan olarak kullandığı belirtiliyor. 

Türkiye'nin Erbil Başkonsolosu Mehmet Akif İnam, terör örgütü PKK'nın kendi kamplarına yapılan hava saldırılarını önlemek için sivilleri kalkan olarak kullandığını belirterek, sivillerin örgütün bulunduğu bölgelerden uzaklaşması gerektiğini ifade etti.

İnam, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nde (IKBY) yer alan Erbil İl Meclisi'ni ziyaret ederek, oradaki yetkililer ile bir araya geldi. Söz konusu görüşmeden sonra İnam, İl Meclisi Başkanı Ali Reşit ile ortak bir basın toplantısı düzenlendi.

Basın toplantısında Türkiye'nin bölgedeki terör örgütleriyle mücadelesine değinen İnam, "Türkiye herkes gibi barışı istiyor. Geçmişte bu barışın tesis edilmesi için neler yaptığımızı ve Türkiye'nin attığı adımları çok iyi biliyorsunuz. Türkiye'nin şu anda yaptığı terörle mücadeledir. Sadece PKK ile değil aynı zamanda DAEŞ ve diğer aşırı sol örgütlerle ciddi anlamda bir mücadele halinde" ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin Kuzey Irak'ta PKK'nın kamp ve üslerine yaptığı hava saldırılarında sivillerin korunmasına verdiğini belirten İnam, "Türkiye'nin Kuzey Irak'ta yaptığı hava operasyonlarında sivillerin zarar görmemesi için gerekli tüm hassasiyetler gösterilmektedir. Gelen istihbaratlar en iyi şekilde değerlendirilip, en üstün teknoloji kullanılıyor. Sivillerin zarar görmemesi için gerekli her şey yapılmaktadır." dedi.

İnam, "Terör örgütü PKK, kendi kamplarına yapılan hava saldırılarını önlemek için sivilleri kalkan olarak kullanıyor. Sivillerin örgütün bulunduğu bölgelerden uzaklaşması gerekiyor" diye konuştu.

Yorumlar