PKK kamplarına hava harekatı, 13 ölü

Türk Silahlı Kuvvetlerince sabah saatlerinde Irak'ın kuzeyindeki Avaşin Basyan bölgesine düzenlenen hava harekatında, silahlı saldırı hazırlığındaki 13 terörist etkisiz hale getirildi, bölücü terör örgütüne ait 7 hedef imha edildi.

Google Haberlere Abone ol
PKK kamplarına hava harekatı, 13 ölü

Türk Hava Kuvvetlerine ait savaş uçaklarının gerçekleştirdiği hava harekatında Van’da 10, Kuzey Irak’ta 13 terörist etkisiz hale getirildi.

TSK’dan yapılan açıklamaya göre, 27 Mayıs 2017 tarihinde alınan anlık bir istihbarat sonucunda 22.02-22.28 saatleri arasında Van’ın Çatak kırsalına Türk Hava Kuvvetlerine ait savaş uçakları ile düzenlenen hava harekatında bölücü terör örgütüne ait 3 adet silah mevzii, 1 barınma alanı ve silahlı saldırı hazırlığı içinde olan 10 terörist etkisiz hale getirildi.

Bu sabah bölgeden alınan bir istihbarat sonucunda 08.45-09.05 saatleri arasında Irak’ın kuzeyi Avaşin Basyan bölgesine Türk Hava Kuvvetlerine ait savaş uçakları ile hava harekatı düzenlendi. Harekat sonucunda 2 mağara, 2 korugan, 2 Doçka mevzii, 1 barınma alanı olmak üzere 7 hedef imha edilirken, silahlı saldırı hazırlığı içinde olan 13 terörist etkisiz hale getirildi.

Yorumlar