PKK itirafçısı: 15 Temmuz'u biliyorduk

Terör örgütü PKK üyesi yaralı bir terörist, 15 Temmuz'un örgüt tarafından önceden bilindiğini, Kandil'den ona göre talimat aldıklarını belirterek, darbe girişiminin başarısız kalmasından sonra yeni bir karar aldıklarını söyledi

Google Haberlere Abone ol
PKK itirafçısı: 15 Temmuz'u biliyorduk
Sonhaberler/ Haber Merkezi

Terör örgütü PKK'nın 15 Temmuz'da FETÖ ile koordineli bir şekilde hareket ettiği yönündeki iddialarla ilgili somut veriler ortaya çıkmaya başladı. Çatışmalar sırasında yaralı olarak yakalanan bir terörist, 15 Temmuz'u bildiklerini, ona göre darbe sürecinde askere saldırmama kararı aldıklarını, ancak darbenin girişim aşamasında kalmasından sonra yeniden saldırıları başlattıklarını söyledi.

Sabah'ın haberine göre 17 Ağustos'ta Van Polisevi, 2 Nisan Polis Merkez Amirliği ile İl Emniyet Müdürlüğü makamının da bulunduğu hassas noktaya bomba yüklü araçla terör saldırısı düzenleyen ve yaralı olarak yakalanan M.O., hastanede gönüllü olarak verdiği ifadede akıllara durgunluk veren detayları açıkladı. Daha önce PKK terör örgütü üyeliği iddiasıyla gözaltına alınan ancak FETÖ'cü savcılar tarafından serbest bırakıldığı belirtilen M.O., 2'si polis, 2'si sivil 4 kişinin hayatını kaybettiği saldırının ardından kendi isteği ile itiraflarda bulundu. Şeroj kod adlı M.O.'nun verdiği bilgiler doğrultusunda ilk etapta, örgüte ait sığınaklarda çok sayıda anti tank mayını, suikast silahı kanaslar ve el yapımı patlayıcılar ele geçirildi. M.O. daha sonra, Van Emniyet Müdürlüğü terör uzmanlarının aldığı ifadesinde darbe gecesini ve terör örgütü PKK'nın hazırlığını şöyle anlattı:

"15 Temmuz günü darbe olacağını cihazdan (telsizden) bize söylediler. Bu bildiri, en üst karargahtan, komutandan, Murat Karayılan'dan geldi. Murat Karayılan aracılığıyla bütün eyaletlere duyuruldu."

"Bu bildiride askerlere yönelik saldırıların bitirilmesi, askerlere karşı saldırı, suikast, şiddet gibi eylemler olmayacağı, saldırıların tamamen polislere, özel harekatçılara yönelik olması gerektiği söylendi. Bildiriler eyalet komutanlarına ve eyalet yönetimlerine dağıtıldı."

PKK'lı terörist M.O.'nun ifadesi
1- Bildiri, en üst karargâhtan Murat Karayılan'dan geldi.
2- Bildiride, askerlere saldırıların bitirilmesi, saldırıların polislere olması söylendi.
3- 16 Temmuz sabahı darbenin püskürtüldüğünü öğrendiler.
4 - Telsizden, askerlere yönelik tekrar öldürme eylemlerine dönülmesi istendi.

Yorumlar