PKK ile bağlantılı 14 bin öğretmen açığa alınacak

Başbakan Binali Yıldırım, terör örgütüyle bağlatılı olduğu iddia edilen 14 bin öğretmenin açığa alınacağını açıkladı

Google Haberlere Abone ol
PKK ile bağlantılı 14 bin öğretmen açığa alınacak
Başbakan Binali Yıldırım,  terör örgütüyle bağı bulunan öğretmenlerin de açığa alınacağını söyledi. Yıldırım, yapılacak araştırma sonucunda örgütle bağı bulunan öğretmenlerin devletle ilişkilerinin sonlandırılacağını belirtti. 

Yıldırım, Diyarbakır'daki bir otelde, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinin kanaat önderleri ve sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle akşam yemeğinde bir araya geldi.

Darbe girişimiyle Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) bütün foyasının ortaya çıktığını ifade eden Yıldırım, örgütün bütün planlarının çöktüğünü, örgütü birer birer her yerden ayıkladıklarını söyledi.
Darbe girişiminin ardından bir şeyi daha gördüklerini ifade eden Yıldırım, "FETÖ terör örgütü ile bölücü terör örgütü aynı kanaldan besleniyor, beraber çalışıyorlar. Biri görev alıyor, diğerine veriyor. Diğeri bırakıyor, öbürü alıyor. 15 Temmuz öncesi buradaki terörle mücadele operasyonlarında neden mesafe alamadığımızı bugün daha iyi görüyoruz. Hainlik sadece tankları, uçakları, helikopterleri meydanlara indirmekle, halkın üzerine bomba atmakla olmadı. 'Terörle mücadele yapıyoruz' diye hainlik de yaptılar bunlar. Şu anda terörle mücadelede daha önce hiçbir şekilde olmadığı kadar kararlıyız." diye konuştu.

Yıldırım, artık ne yapacaklarını daha iyi bildiklerini, yol haritalarının belli olduğunu, terör örgütünün saldırmasını beklemeyeceklerini, gittikleri yere kadar ensesinde olacaklarını, teröristleri inlerinde etkisiz hale getireceklerini belirtti.

"30 yıldır girilemeyen Çukurca'daki inlerine girdik. İnlerini dağıttık. Şehitlerimiz var, yüreğimiz, canımız yanıyor ama vatanı korumanın, milleti bir ve beraber tutmanın bir bedeli var." diyen Yıldırım, asla teröre boyun eğmeyeceklerini, teröre boyun eğildiği takdirde millet olunamayacağını dile getirdi.

'TERÖRLE İÇ İÇE OLMUŞ 14 BİN ÖĞRETMEN...'

Bu bölgede görev yapan, terörle bir şekilde iç içe olmuş 14 bin öğretmen olduğu tahmin ediliyor. Ancak bunların ne kadarının doğrudan terör örgütüyle ilişkili olduğu, ne kadarının olmadığı yapılacak incelemelerle, soruşturmalarla ortaya çıkacak. Bayramdan sonra okullar açılıyor, Milli Eğitim Bakanımız ile konuştuk, tedbir olarak üzerinde şüphe bulunan, gerekli tespitleri yapılan bütün öğretmenler açığa alınacak, yeni ders döneminde bunlara görev verilmeyecek. Bunun yerine yeni baştan öğretmenlerimizi buraya göndereceğiz.

Yorumlar