PKK 'havan' da kullanıyor

Bazı çevrelerin "teröristler sadece kalaşnikof kullanıyor" iddialarını, güvenlik güçlerinin ele geçirdiği malzemeler yalanlıyor. Güvenlik güçlerinin Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde yürüttüğü operasyonlarda teröristlere ait 82 ve 60 milimetrelik havan ile bunlara ait 103 mühimmat ele geçirildi

Google Haberlere Abone ol
PKK 'havan' da kullanıyor

Güvenlik güçlerinin Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde yürüttüğü operasyonlarda teröristlere ait 82 ve 60 milimetrelik havan ile bunlara ait 103 mühimmat ele geçirildi.

Bölgedeki güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, bazı çevrelerin "teröristler sadece kalaşnikof kullanıyor" iddialarını, ele geçirilen malzemeler yalanlıyor.

Bölücü örgüt mensupları, terörle mücadele yürüten güvenlik güçlerine çoğu zaman ağır silahlarla saldırıda bulunuyor. Örgüt, Hakkari'nin Yüksekova ilçe merkezinde devam eden operasyon esnasında da güvenlik güçlerine havan atışı yapıyor.

İlçede, güvenlik güçlerine yönelik 14 Mart 2016 tarihinde, 3 ayrı saldırıda toplam 5 havan mermisi atıldı. Teröristler, 18 Mart tarihinde de operasyon yürüten birliklere farklı zamanlarda 20 havan mermisi atmış, bu saldırılarda kobra aracında hafif hasar meydana gelmiş, çatısına isabet ettiği evlerde hasar oluşmuştu.

Güvenlik güçlerinin 21 Mart günü Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde yürüttüğü operasyonlarda ise teröristlere ait 82 ve 60 milimetrelik havan ile bunlara ait 103 mühimmat ele geçirildi.

Ele geçirilen havan ve mühimmatları teröristlerin "ağır silah kullanmadığı" yönündeki iddiaları da çürütüyor.

Havan, piyade birliklerinin kullandığı, üst açı grubu ile atış yapabilen, namlu ağzından elle tek tek doldurulan bir ağır silah türü olarak biliniyor. Farklı çapta üretimi yapılan havanların, attıkları mermiye göre menzilleri de değişiyor. Bir havan ile 5 bin metre veya daha uzağına atış yapılabiliyor.

Yorumlar