PKK, Erzurum’da Güneydoğu gazisinin kız kardeşini kaçırdı

Terör örgütü PKK, Erzurum'un Köprüköy ilçesi Mescitli köyünde Güneydoğu gazisinin kız kardeşi ile köy muhtarının kızını kaçırdı.Terör örgütü PKK çocuk kaçırmaya devam ediyor. Erzurum'da iki amca kızı terör örgütü tarafından...

Google Haberlere Abone ol
PKK, Erzurum’da Güneydoğu gazisinin kız kardeşini kaçırdı

Terör örgütü PKK, Erzurum'un Köprüköy ilçesi Mescitli köyünde Güneydoğu gazisinin kız kardeşi ile köy muhtarının kızını kaçırdı.

Terör örgütü PKK çocuk kaçırmaya devam ediyor. Erzurum'da iki amca kızı terör örgütü tarafından kaçırıldı. 2006'da Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde vatani görevini yaparken operasyon dönüşü trafik kazasında sakatlanan Sinan Aras'ın kız kardeşi Nuran (17) ile köy muhtarı Ali Rıza Aras'ın kızı Esengül (18) terör örgütü tarafından kaçırıldı.

Kızı ve yeğeni terör örgütü tarafından kaçırılan muhtar, İlçe Jandarma Komutanlığı'na suç duyurusunda bulundu. Kızının ve yeğeninin örgütün elinde bulunduğunu belirten Muhtar Aras, "Geçen yerel seçimlerde muhtar adayıydım. Kahvehane işletiyordum. Örgüt çizgisinde politika yapan siyasi partinin temsilcileri kahvehaneme afiş asmak istedi. İzin vermedim. Bana 'Muhtar sen görürsün' dediler. Bunun tehdit olduğunu anlamadım. Aklıma hiç kızımı ve yeğenimi kaçıracakları gelmemişti." dedi. Aras, kızının ve yeğeninin serbest bırakılması için Ağrı'ya gidip, Belediye Başkanı Sırrı Sakık'la görüştüklerini ancak sonuç alamadıklarını dile getirdi.

Kız kardeşi kaçırılan Güneydoğu gazisi Sinan Aras ise ailecek perişan olduklarını dile getirdi. Kız kardeşinin kaçırıldığını ve serbest bırakılması için girişimlerde bulunduklarına işaret eden Sinan Aras, "Kız kardeşimin ve kuzeninin bırakılmasını istiyoruz. Girişimlerde bulunduk, sonuç alamadık." diye konuştu.

Harp Malulü Gaziler-Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Erzurum Şube Başkanı Recep Akgül ise terör örgütünün çocuk kaçırmaya devam etmesinin endişe verici boyutlara ulaştığını ifade etti.

Dernek üyesi Sinan Aras'ın kardeşinin terör örgütü tarafından kaçırıldığını, hayatından endişe ettiklerine değinen Akgül, "Eli kanlı terör örgütü çocuk ve gençleri zorla kaçırıp dağa çıkartmakta. Güneydoğu gazimizin kız kardeşinin ve diğer kaçırılan çocukların serbest bırakılmasını bekliyoruz." şeklinde konuştu.

CİHAN

Yorumlar