PKK'dan 'Devletsiz, karısız, kocasız toplum' çağrısı

Terör örgütü PKK elebaşlarından Mustafa Karasu, Öcalan'ın İmralı'da ürettiği fikirlerinden esinlenerek yazdığı bir yazıda, "Ailesiz, karısız, kocasız bir toplum" çağrısında bulundu. Karasu, Barzani yönetiminin bağımsızlık çabalarını ise "gericilik" olarak yorumladı.

Google Haberlere Abone ol
PKK'dan 'Devletsiz, karısız, kocasız toplum' çağrısı

Sonhaberler | Haber Merkezi 

Terör örgütü PKK, 'bir devlet' hayaliyle peşinden koşanları üzecek açıklamalarda bulundu. Devlet ve aile gibi kavramlara savaş açtığını açıkça beyan eden terör örgütü, örgüt içindeki sapkın ideolojisini artık açıkça dile getirmeye başladı. Örgütün üst düzey isimlerinden Mustafa Karasu, Abdullah Öcalan'ın fikirlerinden esinlenerek kaleme aldığı bir yazıda, "Devletsiz, karısız, kocasız toplum" hedefinden söz etti. 

Karasu, Irak'ın kuzeyindeki Kürtlerin yüz yıllık bağımsızlık hedefleri için ise “gericilik” diyerek Kürtleri devletsiz, karısız, kocasız bir dünya için mücadele etmeye çağırdı.

Karasu, PKK’nın yayın organı Yeni Özgür Politika Gazetesi'nde “Kapitalist moderniteye doğru meydan okumak” yazısında Kürtleri bağımsız bir devlet kurmak yerine sosyalizm için çaba göstermeye çağırdı. Abdullah Öcalan’ın “demokratik modernite” kavramlarına açıklık getirmeye çalışan Karasu, “Devlete karşı çıkmadan sosyalistlik yapılamaz” ifadelerini kullandı.

Yazısında sık sık Marks ve Engels’in teorilerine göndermeler yapan Karasu, Kürtlerin kurtuluşunun sosyalizmde olduğunu öne sürdü. Yazısında sadece devletsizliği değil ailenin dağıtılması gerektiği görüşünü de savunan Karasu, şu ifadeleri kullandı: “Bir daha vurgulayalım, artık devletsiz, patronsuz, ağasız, ‘karısız’, ‘kocasız’ bir dünyayı düşünmenin zamanıdır. Devletsiz yönetim, patronsuz, ağasız bir ekonomik yaşam, ‘karısız’, ‘kocasız’ özgür eş yaşam gerçekleştirilebilir. Artık egemenlerin bu konuda yarattıkları ideolojik egemenlikleri yıkmak, özgür düşünmek, bu temelde neolitik toplumdan bugüne var olan demokratik uygarlığı demokratik topluma dayandırarak yeniden güncelleştirmenin zamanıdır.”

Yorumlar