PKK, Ceylanpınar saldırısını üstlendi

4 gün önce Ceylanpınar’da askeri kulelere düzenlenen ve 3 askerin şehit olduğu saldırı ile ilgili PKK’dan açıklama geldi. Önce saldırıyı kabullenmeyen PKK, 4’üncü günde üstlendi. Hükümet kanadı ise askerlerin teröristlerle değil...

Google Haberlere Abone ol
PKK, Ceylanpınar saldırısını üstlendi

4 gün önce Ceylanpınar’da askeri kulelere düzenlenen ve 3 askerin şehit olduğu saldırı ile ilgili PKK’dan açıklama geldi. Önce saldırıyı kabullenmeyen PKK, 4’üncü günde üstlendi. Hükümet kanadı ise askerlerin teröristlerle değil kaçakçılarla çatışmaya girdiğini iddia etmişti.

Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ilçesi sınırında 21 Temmuz’da sınır kulelerine düzenlenen saldırıyı PKK üstlendi. 3 askerin şehit düştüğü saldırıyı önce üstlenmeyen PKK, 4’üncü günde kabul etti. PKK kendine yakınlığı ile bilinen sitelere yaptığı açıklamada saldırının nöbet kulelerine yapıldığını kabullenmedi. Hatta çatışmanın Suriye topraklarında gerçekleştiğini iddia etti. PKK, örgüt militanlarının geçişi sırasında Mehmetçik tarafından pusuya düşürüldüğünü iddia etti.

HPG-BİM tarafından şu açıklama yapıldı: "Merkez Karargah Komutanlığı'mızın 24 Temmuz tarihli Ceylanpınar (Serêkaniyê) da yaşanan çatışmayla ilgili yaptığı açıklama basın-yayın organlarının yanlış yorumlamasıyla ‘sınırda kurulan pusu’ biçiminde verilmiştir. Oysa Türk devlet güçleri görevde bulunan gerilla birimimize sınırda değil, sınırın bir kaç kilometre gerisinde pusu kurmuştur. Çatışma sınırın arka kesimlerinde başlamış, güçlerimiz manevra yaparken sınır askerleriyle de çatışmak zorunda kalmışlardır. Kamuoyunun bilgisine sunulur."

Sınırdan 2 kilometre dışında pusuya düşürüldüklerini iddia eden PKK açıklamada şu ifadelere yer verdi: "Mardin Eyalet Komutanlığımız tarafından bir çalışma için görevlendirilmiş bulunulan bir gerilla birimimiz 21 Temmuz günü akşam saatlerinde Ceylanpınar (Serêkaniyê) alanında hareket halindeyken Türk güvenlik kuvvetlerinin pususuna düşmüştür. Çıkan çatışmada manevra halinde olan bu birimimiz, sınır askerlerinin de müdahalesi sonucu onlarla da çatışmak durumunda kalmıştır. Çıkan bu çatışmalarda 2 gerillamız gruptan kopmuş, diğer arkadaşlarımız ise sağlam bir biçimde üslerine ulaşmışlardır."

Bu arada Şanlıurfa Valisi ile hükümet kanadından konuyla ilgili yapılan açıklamalarda ise askerlerin teröristlerle değil kaçakçılarla çatışmaya girdiği iddia edilmişti.

Öte yandan Genel Kurmay Başkanlığı da sınırda çıkan çatışmada 6 teröristin öldürüldüğünü açıklamıştı. Fakat PKK, bunu da kabul etmedi. Gruptan sadece iki kişinin koptuğunu açıkladı. Çatışma sonrası HDP’nin Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş, TSK’nın PKK saldırısı ile ilgili yaptığı açıklamaya tepki göstermiş, PKK'ya yakınlığı ile bilinen haber siteleri ise saldırının PKK tarafından yapılmadığını duyurmuştu.

4 gün önce sınırda yaşanan çatışmada 3 asker şehit olmuştu. CİHAN

Yorumlar