PKK bombacısı İstanbul Harem Otogarı'nda yakalandı

Diyarbakır kırsalında çok sayıda şehit verilen olaylarda kullanılan bombaları yaptığı belirlenen PKK'lı İstanbul Harem Otogarı'nda yakalandı

Google Haberlere Abone ol
PKK bombacısı İstanbul Harem Otogarı'nda yakalandı
İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Terörle Mücadele Şubesi (TEM) ekipleri, 15 Aralık Salı günü Diyarbakır'ın Silvan ilçesi Oğuzalp köyü yakınlarında zırhlı araca düzenlenen bombalı saldırı sonucu Özel Harekat Şube Müdürü Ahmet Kabukçu ve Özel Harekat polisleri Mustafa Nohut ile Nuri Yazanel'in şehit olması, 2 Özel Harekat polisinin de yaralanması olayında kullanılan bombayı yapan kişiyi İstanbul'da yakaladı. TEM ekipleri, dün Diyarbakır'dan bir bombacının İstanbul'a gelerek sansasyonel bir eylem yapacağı ihbarı üzerine çalışma başlattı. Polis ekipleri, Harem Otogarı'na Diyarbakır'dan gelen bir otobüste yolcu olan Diyar Doğanay adlı kişiyi durumunu incelemek üzere gözaltına aldı. Doğanay'ın yapılan sorgulamasında sahte kimlik kullandığı belirlenerek, detaylı inceleme için parmak izi alındı.



O PKK'LI YAKALANDI

Polis ekipleri, Diyar Doğanay'ın parmak izi karşılaştırmasını kısa sürede sonuçlandırdı. Şüphelinin gerçek kimliğinin terör örgütü PKK üyesi Yakup Akkan olduğu ortaya çıktı. 

ANKARA ÖZEL HAREKAT ŞUBE MÜDÜRÜ'NÜ ŞEHİT EDEN BOMBAYI YAPMIŞ

Yakup Akkan'ın yapılan detaylı sorgulamasında ise 15 Aralık Salı günü Diyarbakır'ın Silvan ilçesi Oğuzalp köyü yakınlarında zırhlı araca düzenlenen bombalı saldırı sonucu Özel Harekat Şube Müdürü Ahmet Kabukçu ve Özel Harekat polisleri Mustafa Nohut ve Nuri Yazanel'in şehit olması, 2 Özel Harekat polisinin de yaralanması olayında kullanılan bombayı yapan kişi olduğu ortaya çıktı.

SUR'DA ELE GEÇİRİLEN BOMBALARDA DA PARMAK İZİ ÇIKTI

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde evlere döşenen bomba düzeneklerinde de parmak izi bulunan Yakup Akkan'ın 11 farklı dosyadan hakkında arama kararı bulunduğu tespit edildi. Zanlının Vatan Caddesi'nde bulunan Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde sorgulanmasına devam ediliyor.

Yorumlar