PKK 'Bağımsız Kürdistan referandumuna hayır' kampanyası başlattı

Terör örgütü PKK, Irak'ın kuzeyinde Kürt bölgesindeki referanduma karşı çıktı. Örgüt, referanduma karşı 'Hayır' kampanyası başlattı. Terör örgütü daha önce de Barzani yönetimini eleştirerek, Kürtlerin bir devlete ihtiyacı olmadığını ileri sürmüştü

Google Haberlere Abone ol
PKK 'Bağımsız Kürdistan referandumuna hayır' kampanyası başlattı

Sonhaberler | Haber Merkezi 

Irak'ın kuzeyindeki Bölgesel Kürt Yönetimi tarafından yapılması planlanan referanduma terör örgütü PKK karşı çıktı. Örgütün Irak'ın kuzeyindeki uzantıları, referandumdan "Hayır" çıkması için kampanya başlattı. Örgütün üst düzey yöneticileri daha önce yaptıkları açıklamada, Kürtlerin bir devlete ihtiyaçları olmadığını ileri sürerek Mesut Barzani'yi eleştirmişti. 

PKK'nın, Irak'ın kuzeyindeki yapılanması Kürdistan Özgür Toplum Hareketi 25 Eylül’de yapılacak olan bağımsızlık referandumuna karşı “Hayır” kampanyası yürüteceklerini açıkladı.

PKK’nın yayın organlarından Rojnews’te yer alan habere göre açıklamayı Kürdistan Özgür Toplum Hareketi Eşbaşkan Yardımcısı ve Sözcüsü Tara Hisen yaptı.

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesud Barzani ve hükümetine yönelik çeşitli iddialarda bulunan Tara Hisen, “Hayır” kampanyalarının nedenini 4 madde ile sıraladı.

Tara, hayır kampanyalarına gerekçe olarak gösterdiği 4 maddeyi şöyle dile getirdi:

1 - Mesud Barzani'nin amacı referandum yoluyla kanuni olmayan iktidarını uzatmak istemektedir.

2 - Bu karar kanuni olmadığı gibi, bir parti kararıdır. Aynı zamanda referandum konusunda siyasi bir mutabakat oluşmamış, içerde ve dışarda bunun alt yapısı hazırlanmamıştır.

3 - Referandum süreci var olan sonları çözemeyeceği gibi, var olan tehlike ve krizleri de çoğaltabilecektir.

4 - Referandumun milliyetçi ve mezhepçi çatışmalara neden olmaması için bugünden itibaren halkların ve inançların birliği kurumlaştırılmalıdır.”

Yorumlar