'Piri Reis’i Anlamak ve Haritalarını Okumak' paneli düzenlendi

Çanakkale Valiliği, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) ve Çanakkale Düşünce Platformu işbirliğiyle “Piri Reis’i Anlamak ve Haritalarını Okumak” isimli bir panel düzenledi.

Google Haberlere Abone ol
'Piri Reis’i Anlamak ve Haritalarını Okumak' paneli düzenlendi

Çanakkale Valiliği, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) ve Çanakkale Düşünce Platformu işbirliğiyle “Piri Reis’i Anlamak ve Haritalarını Okumak” isimli bir panel düzenledi. Çanakkale Piri Reis Günleri çerçevesinde ÇOMÜ Troia Kültür Merkezi’ndeki panelin başkanlığını Doç. Dr. Muhammet Erat yaparken konuşmacı olarak Prof. Dr. Fevzi Sefa Dereköy, Doç. Dr. Şevket Yavuz, Yrd. Doç. Dr. Ahmet Esenkaya, Yrd. Doç. Dr. Nazan Karakaş Özgür, Yrd. Doç. Dr. Firdevs Çetin ve Yrd. Doç. Dr. Mithat Atabay katıldı.

Dereköy, “Piri Reis Döneminde Akdeniz ve Atlantikte Kimlik Değişimleri ile Kültürler” konulu bir sunum yaparken Yavuz “İdeografyanın Panoraması”, Esenkaya “Osmanlı Haritacılığı”, Özgür “Piri Reisin Haritalarını Okumak”, Çetin “Piri Reis'in Eserlerindeki Bilimsel Yöntem”, Atabay ise “Piri Reis ve Şevki Paşa Haritalarında Gelibolu Yarımadası” konularını anlattı. Panele Çanakkale Milletvekili İsmail Kaşdemir, Valisi Ahmet Çınar, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Cumhuriyet Başsavcısı Salih Çokal, Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Aydın Şirin, ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner, İdare Mahkemesi Başkanı Orhan Çıldıroğlu, İl Emniyet Müdürü Osman Zoroğlu, İl Genel Meclisi Başkanı Ali Rıza Tekin, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Enver Aydın, kurum kuruluş temsilcileri, akademik ve idari personelle öğrenciler katıldı. Panelin ardından yine Piri Reis Günleri çerçevesinde, Güzel Sanatlar Galerisi'nde "Piri Reisin İzinde" adlı minyatür sergisi açıldı. CİHAN

Yorumlar