Pir Sultan Derneği: Rapor, katliamın devlet eliyle aklanması girişimidir

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Başkan Yardımcısı Önder Aydın, Devlet Denetleme Kurulu’nun (DDK) 2 Temmuz 1993 Sivas Madımak olayına yönelik raporu üzerine, “Bu rapor, o günkü devletin kendi halkına reva gördüğü bu vahşi katliamın,...

Google Haberlere Abone ol
Pir Sultan Derneği: Rapor, katliamın devlet eliyle aklanması girişimidir

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Başkan Yardımcısı Önder Aydın, Devlet Denetleme Kurulu’nun (DDK) 2 Temmuz 1993 Sivas Madımak olayına yönelik raporu üzerine, “Bu rapor, o günkü devletin kendi halkına reva gördüğü bu vahşi katliamın, bugünkü devlet eliyle aklanması girişiminden başka bir şey değildir." dedi.

    Önder Aydın, açıklanan raporu değerlendirmek için Mülkiyeliler Birliği Genel Merkezi'nde basın açıklaması yaptı. Raporun vicdanları tatmin eden bir tarafının olmadığını söyleyen Aydın, "Bütün amaç, katliamın utancından kurtulmak isteyenlerin, Madımak’la yüzleşmekten korkanların bu katliama zemin hazırlayan siyasal İslam'ın rolünü göz ardı edenlerin ustalıkla gerçekleştirdikleri manevrasıdır." diye konuştu.

    Aydın, rapor hakkında değerlendirmelerde bulunarak "Bu rapor; o günkü devletin kendi halkına reva gördüğü bu vahşi katliamın, bugünkü devlet eliyle aklanması girişiminden başka bir şey değildir.” şeklinde konuştu. DDK’nın çağrılarına yanıt vermediklerini ve onlarla görüşmediklerini kaydeden Aydın, "Çünkü bir şey değişmeyecekti. Sadece bizleri de bu çirkin emellerine alet etmiş olacaklardı." dedi.

    "RAPORU HAZIRLAYANLAR COŞMUŞ VE GAZA GELMİŞLER"

    Raporu hazırlayanlar hakkında ise "Bu raporu hazırlayanlar; öyle coşmuşlar öyle gaza gelmişler ki 1993 yılından bahsederken; 28 Şubat’tan ve Çevik Kuvvet’ten de söz edebiliyorlar.” diyen Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Başkan Yardımcısı Önder Aydın, DDK’nın elinde de Madımak Oteli’ne benzin taşıyan zihniyetler bulunduğunu kaydetti. Aydın şunları söyledi: "Pir Sultan Kültür Derneği ve mücadele arkadaşlarımızla birlikte bu katliamın bütünüyle aydınlanıncaya Mehmet Ağar’ın ‘1000 operasyon yaptık’ sözünün ne anlama geldiği anlaşılıncaya katillerden gerçekten hesap soruluncaya, Madımak Oteli 'Utanç Müzesi' oluncaya dek mücadelemizi sürdüreceğiz." CİHAN

Yorumlar