Pir Sultan Abdal Kültür Derneği cemevine saldırıyı kınadı

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği genel merkezinden yapılan açıklamada, Gaziantep’te cemevine yapılan saldırı kınandı. Alevi Kültür Derneği'ne ait Gaziantep’te bulunan cemevine motosikletli yüzleri maskeli iki kişi tarafından pompalı tüfek...

Google Haberlere Abone ol
Pir Sultan Abdal Kültür Derneği cemevine saldırıyı kınadı

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği genel merkezinden yapılan açıklamada, Gaziantep’te cemevine yapılan saldırı kınandı.

Alevi Kültür Derneği'ne ait Gaziantep’te bulunan cemevine motosikletli yüzleri maskeli iki kişi tarafından pompalı tüfek ile ateş açıldığına işaret edilen yazılı açıklamada, şunlar ifade edildi: “Gündüz gözü yapılan bu karanlık saldırının nedeni tarafımızdan bilinmektedir. Hükümet yetkililerinin Lice’de yapılan bayrak provokasyonunu gerekçe göstererek devrimci, demokrat ve Alevileri hedef göstermesi bu saldırının nedenidir. Özellikle bazı partilerin grup toplantılarında genel başkanlarınca yapılan konuşmalar tahrik içerikli olup gerici faşist güçlerin terörize edilmesine yöneliktir. Bu saldırıyı şiddetle kınıyor, saldırıyı yapan ve yaptıran güçlerin ortaya çıkarılması ve cezalandırılması hususlarında hükümeti göreve çağırıyoruz.”

"BAYRAK İNDİRME GİRİŞİMİ BİR PROVOKASYONDUR"

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği, ikinci bir açıklamada ise benzer bir provokasyon girişiminin Diyarbakır Lice’de yaşandığına işaret ederek, "Haklarımızın kardeşçe barış içerisinde bir arada yaşamasından rahatsız olan gerici faşist güçler Diyarbakır Lice’de yeni bir provokasyon girişimde bulundular. Halkların ve ulusların yüzyıllar boyunca kazandığı değerlerin simgesi olan bayrağa yapılan saygısızlık tamamen bir provokasyon olup mazlum halkların haklı mücadelesini engellemeye yöneliktir. Aleviler yaşadığı süreçler itibari ile bu tür provokasyonları çok iyi bilmektedir. Ulus bilinci diğer halkların ve ulusların değerlerine saygıyı gerektirmektedir. Gerici faşist güçlerin bayrak provokasyonunu gerekçe göstererek ilerici, aydın ve Alevilere karşı başta Tokat olmak üzere tüm ülkedeki saldırılarını şiddetle kınıyor, bu saldırıların durdurulması için hükümeti göreve çağırıyoruz." denildi.

CİHAN

Yorumlar