Pınarbaşı saldırısına rekor ceza

Kayseri'de İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne düzenlenen saldırıyla ilgili 3'er kez ağırlaştırılmış müebbet, 941 yıl hapis cezası verildi.

Google Haberlere Abone ol
Pınarbaşı saldırısına rekor ceza

Kayseri’nin Pınarbaşı ilçesinde İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne düzenlenen saldırıyla ilgili tutuklu yargılanan sanıklara 3’er kere ağırlaştırılmış müebbet, 941 sene hapis ve 162 bin lira adli nakit cezası verildi.

UTANMADAN BERAATİNİ İSTEDİ

25 Mayıs 2012 tarihinde Pınarbaşı İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne düzenlenen terör saldırısında 2 şahıs şehit olmuştu. Saldırının peşinden yakalanan 8 insandan 3’ü tutuklanmış, 5 şahıs de tutuksuz yargılanmak üzere hür bırakılmıştı. Kayseri Adalet Sarayı 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen dava bugün sonuçlandı. Ankara Sincan F Tipi Yüksek Güvenlikli Ceza İnfaz Kurumu’nda bulunan A.Ç., telekonferans sistemi ile mahkeme heyetine savunmasını yaptı. A.Ç. savunmasında, "Ne diyeyim hakim bey. Ben ve çocuklarım mağduruz. Beratımı istiyorum" dedi.

MAHKEME CEZAYI KESTİ

Yapılan eleştiri sonrasında mahkeme heyeti, tutuklu sanıklardan A.Ç., B.Ö. ve M.D.’ye ayrı ayrı ’iki kişiyi tasarlayarak öldürmek’ suçundan 2 kere ağırlaştırılmış müebbet, ’devletin birliğini ve yurt bütünlüğünü bozma’ suçunda ayrı ayrı ağırlaştırılmış müebbet, ’10 kişiyi öldürmeye teşebbüs’ suçundan 10 kere 15’er sene hapis, ’diğer 11 kişiyi öldürmeye teşebbüs’ suçundan 10 kere 14’er sene hapis cezası, ’nitelikli silah bulundurma ve ülkeye sokma’ suçundan 12’şer sene hapis ve 24’er bin TL adli nakit cezası, ’patlayıcı madde bulundurma ve nakletme’ suçundan 10’ar sene hapis ve 30’ar bin TL nakit cezası verdi. Tutuksuz sanıklardan N.Ö. ve S.A.’ya ’terör örgütüne yardım’ suçundan 3’er sene hapis ve her iki sanığa ’sahte resmi vesika tanzim etme’ suçundan 4’er sene 6’şar ay hapis cezası verilirken, A.D. ve N.D.’ye ise terör örgütü üyesi bulunan sanık B.Ö.’ye katkı etmekten 3’er sene hapis cezası verildi. Davada tutuksuz yargılanan M.D. ise beraat etti. Mahkeme, tutuklu sanıkları toplamda 3’er kere ağırlaştırılmış hayat boyu, yekün 941 sene hapis ve 162 bin lira adli nakit cezasına çarptırırken, tutuksuz 4 sanığa ise yekün 21 sene hapis cezası verildi.

25 Mayıs 2015 tarihinde Pınarbaşı İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne PKK’lı teröristlerin düzenlediği intihar saldırısında polis memuru Ahmet Geben hadise yerinde, görevli teknisyen İsmail Sakın ise hastanede şehit olmuş, 3 terörist de ölmüştü. Aralarında polis çocuklarının da olduğu 16 şahıs ise yaralanmıştı.

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar