Pınar Turenç: Hiç kimse Türk basınını hizaya çekmesin

Basın Konseyi Başkanı Pınar Turenç, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın gazetecilere yönelik tavrını eleştirdi.

Google Haberlere Abone ol
Pınar Turenç: Hiç kimse Türk basınını hizaya çekmesin

Basın Konseyi Başkanı Pınar Turenç, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın gazetecilere yönelik tavrını eleştirdi. Türenç, "Hiç kimse Türk basınını hizaya geçkemesin. Türk basını özgür gazetecilik için çalışıyor." dedi.

Basın Konseyi Başkanı Pınar Türenç, Başbakan Erdoğan ve bazı yetkililerin gazetecilere yönelik tavır ve davranışlarını değerlendirdi. Bu tür davranışların alışkanılk haline geldiğini anlatan Türenç, "Bizi yöneten insanların, bunlar ister Cumhurbaşkanı olsun, ister Başbakan olsun, ister bakanlar, hatta polis müdürü bile olsun; bunu Gezi olayında yaşadık, ‘bana dokunan yanar’ diyenler de çıktı karşımıza. Son zamanlarda bu bir hastalık gibi yayılıyor. Bunu tam anlamıyla söylemek gerekirse, 'hizaya çekme' olayı gibi yaşanıyor bu. Türk basınının buna ihtiyacı yok. Hiç kimse Türk basınını hizaya çekmesin. Türk basını özgür gazetecilik için çalışıyor. Toplumu bilgilendirmek, haber verebilmek için çalışıyor. Biz halkın gözü, kulağıyız." ifadelerini kullandı.

"Özgürlüğümüzün elden gitmesini kabul edemiyoruz." diyen Türenç, eleştirisine şiyle devam etti: "Kaldı ki Başbakan’ın buna çok daha ihtimam göstermesi gerekir. Çünkü gazetecilerin özgürleşmesi için, basının özgürleşmesi için politikacıların birinci vazifesinin bu olması gerekiyor. İnsanları, özellikle de gazetecileri terbiye etmeye kalkmayın. Gazetecilerin buna ihtiyacı yok. Gazeteciyi bırakın özgür çalışsın, o gazeteci bir gün gelecek, gazetecinin çalışması onlar için de fayda sağlayacak. ‘Paralel devlet içinde gazeteciyik anlayışı ile çalışıyorsunuz, belli bir kanadın insanısınız, belli hizmete çalışıyorsunuz’ gibi anlayışla gazetecilere yaklaşmak özgürlüklerin kısıtlanması anlamına gelir."
CİHAN

Yorumlar