Pınar Selek hakkındaki kırmızı bülten talebi reddedildi

Mısır Çarşısı patlaması sanıklarından Pınar Selek hakkında, 6 ay önce yapılan kırmızı bülten talebini Interpol'ün reddettiği belirtildi.

Google Haberlere Abone ol
Pınar Selek hakkındaki kırmızı bülten talebi reddedildi

Mısır Çarşısı patlaması sanıklarından Pınar Selek hakkında, 6 ay önce yapılan kırmızı bülten talebini Interpol'ün reddettiği belirtildi. Selek’in avukatı da olan babası Alp Selek, Interpol’ün kararının kendilerine ulaşmadığını ancak bilgisinin geldiğini söyledi.

Mısır Çarşısı’nda 1998 yılında meydana gelen ve 7 kişinin ölümüne, 127 kişinin de yaralanmasına neden olan patlamayla ilgili İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan Pınar Selek’in 2 kez aldığı beraat kararı Yargıtay tarafından bozulunca 3. yargılamanın sonunda ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası almıştı. Mahkeme, Selek hakkında yakalama kararı çıkarmıştı. Adalet Bakanlığı, Selek’in yurtdışında olduğuna dair mahkemeye yazı gönderince bu kez mahkeme Selek için kırmızı bülten çıkarılması talebiyle Adalet Bakanlığı’na yazı gönderdi. Adalet Bakanlığı da İnterpol’e yazı yazdı ve Fransa’da olan Pınar Selek hakkında kırmızı bülten çıkarılmasını istedi. Mahkemenin talebini inceleyen Interpol ise, kırmızı bülten çıkarmayı gerekli görmedi ve talebi reddetti.

Pınar Selek’in avukat da olan babası Alp Selek, kararın kendilerine henüz ulaşmadığını ancak Interpol’ün ret kararı verdiğini öğrendiklerini belirtti.
CİHAN

Yorumlar