Pilotlar işsiz kaldı

İşletme ruhsatı iptal edilen Saga Havayolları çalışanları, alacaklarını tahsil edemeyince savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Google Haberlere Abone ol
Pilotlar işsiz kaldı

İşletme ruhsatı iptal edilen Saga Havayolları çalışanları, alacaklarını tahsil edemeyince savcılığa suç duyurusunda bulundu. Saga Havayolları Uçuş İşletme Başkan Yardımcısı Başpilot Tamer Özgöçmen, 25 pilotun işsiz kaldığını, pilotların bir kısmının başka şirketlerde uçuşa başladığını fakat hala mağdur olanların bulunduğunu belirtti.

İşletme ruhsatı iptal edilen Saga Havayolları çalışanları, mağdur olduklarını ileri sürerek Atatürk Havalimanı’nda basın açıklaması yaptı. Alacaklarını tahsil edemediklerini iddia eden çalışanlar, Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

Saga Havayolları Uçuş İşletme Başkan Yardımcısı Başpilot Tamer Özgöçmen, pilotların işten ayrılmasının dönem dönem oldğunu aktardı. Yaklaşık 25 civarında pilotun mağdur olduğunu kaydeden Özgöçmen, “Bir kısmı başka şirketlerde şuan uçuşa başladı, hala mağdur olanlar var. Alacaklarımızı henüz alamadık. Şirkete güvenimiz devam etmişti. Ödeyeceklerini söylediler, oyalaya oyalaya alacaklarımız birikti. Şirkete güvenmekle hata yaptık. Şirketin en iyi olduğu dönemde 9 uçak vardı. Fakat daha sonra mali durum bozulunca 2 uçağı kaldı. Uçağın biri İran’da diğer uçakta hangarda duruyor ama içerisinde motor yada başka bir şey yok.” dedi.

Saga Havayolları Mali İşler Başkanı Erhan Altun ise "Patron alacaklarımızı Devlet Hava Meydanları İşletmesi’ndeki (DHMİ) teminat mektubundan alacağımızı söyledi. Bu süreçte paranın boşaltıldığını öğrendik. Bu hukuksuz durumu kamuoyu ile paylaşıyoruz. Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunmaya gidiyoruz. Yaklaşık 8 aydır işsiziz, arkadaşlarımızın 7-8 ay maaş alacakları var. Toplam şirkette çalışan arkadaşların 2 milyon 500 bin TL alacakları var. Teminat mektubundaki parada 3 milyon 500 bin TL olmasına rağmen bu parayı oradan tahsil edemedik.” diye konuştu.
CİHAN

Yorumlar