Piknik ateşini toprakla söndürün

Hava sıcaklıklarının yükselmesi, piknik ve mesire alanlarında mangal ve kamp ateşinin sebep olduğu yangınlara karşı vatandaşlar uyarıldı. Sakarya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanı Yusuf Çelebi, vatandaşların, yaktıkları...

Google Haberlere Abone ol
Piknik ateşini toprakla söndürün

Hava sıcaklıklarının yükselmesi, piknik ve mesire alanlarında mangal ve kamp ateşinin sebep olduğu yangınlara karşı vatandaşlar uyarıldı. Sakarya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanı Yusuf Çelebi, vatandaşların, yaktıkları ateşin söndüğünden emin olmaları gerektiğini belirterek, “Yakılan ateşin üzerinin toprakla örtülmesi önemli bir önlemdir.” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı, hava sıcaklıklarının giderek yükselmeye başlaması ile çıkabilecek muhtemel yangınlara karşı vatandaşları dikkatli olmaya çağırdı. Sıcaklıkların artması ile vatandaşların mesire alanlarını doldurmasının beraberinde önemli tehlikeleri de getirebileceğini vurgulayan Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanı Yusuf Çelebi, “Sıcak hava koşullarında alev almaya uygun kuru ot, saman, çöp ve ekin alanlarında meydana gelen yangınlarda yaz aylarında büyük artış yaşanıyor.” diye konuştu.

Mesire alanlarında kibrit ve yanıcı maddelerin söndürülmeden atılmaması gerektiğinin de altını çizen Çelebi, şunları kaydetti: “Piknik için ormanlık ve yeşil alanları tercih eden vatandaşlarımızın yaktıkları ateşin söndüğünden emin olmaları gerekiyor. Gerektiğinde ateşin üzerini toprakla örtmeleri de önemli bir ayrıntı. Ayrıca, şişe ve cam parçalarının da rastgele etrafa bırakılmaması, yangına sebebiyet bakımından dikkat edilecek diğer önemli bir husustur. Vatandaşlarımızı fidanlık, ormanlık ve mesire alanlarının korunması için daha dikkatli ve duyarlı olmaya davet ediyoruz.” şeklinde konuştu.

CİHAN

Yorumlar