Piknik alanına benzin istasyonu meselesi yargıya taşınıyor

Amasya’da iki gündür çeşitli grupların ve vatandaşların eylem yapmasına neden olan piknik yerine benzin istasyonu yapılması girişimi yargıya taşınıyor. Amasya Barosu avukatlarından Erdem Türem, piknik alanına benzin istasyonu yapılması...

Google Haberlere Abone ol
Piknik alanına benzin istasyonu meselesi yargıya taşınıyor

Amasya’da iki gündür çeşitli grupların ve vatandaşların eylem yapmasına neden olan piknik yerine benzin istasyonu yapılması girişimi yargıya taşınıyor. Amasya Barosu avukatlarından Erdem Türem, piknik alanına benzin istasyonu yapılması için verilen bütün izinlerin iptali için Samsun İdari Mahkemesi’ne başvuracaklarını söyledi.

Olayların başladığı günden beri konuyla ilgilendiklerini ifade eden Avukat Erdem Türem, “Burada olası hak ihlallerine karşı ya da vatandaşların yapmamaları gereken şeyleri yapmamaları için elimizden geleni yapıyoruz. Zaten burada yapılan barışçıl bir protesto. Vatandaşlardan, bize burası için neler yapabilecekleri yönünde çeşitli sorular geldi. Bizler kendilerine neler yapabilecekleri hakkında yönlendirmeler yaptık.” dedi.

Konunun Amasya Barosu tarafından ele alındığını belirten Avukat Türem, “Yönetim toplantısında muhtemelen taraf olarak davaya katılma yönünde bir irade çıkacaktır. Bu konunun zaten takipçisi olacağımızı söyledik. Dava dilekçemiz hazır. Bugün baro yönetiminden bir arkadaşımız noterde vatandaşlar ile birlikte vekaletname çıkartıyor. Gün içerisinde de inşallah bir aksilik olmazsa Samsun İdari Mahkemesi’ne buradaki ruhsat işleminin ve daha önceki imar işlemlerinin iptali için dava açacağız.” diye konuştu.

“EYLEMCİLER HALKI DİRENİŞE DAVET EDİYOR”

Öte yandan, parkta ağaçların kesilmemesi ve yerine benzin istasyonu yapılmaması için eylemler devam ediyor. Parka çadır kurup sabaha kadar nöbet tutan eylemciler, vatandaşlardan eyleme destek vermelerini istiyor. Parkta eylem yapan lise son sınıf öğrencisi Ezgi Hazal Erdem, “Burada 2 gündür direniş veriyoruz. Burada bulunanların çoğu yerel halktan oluşuyor. Buraya öğrencilerimizi bekliyoruz. Halkımız bizlere yiyecek ve içecek konusunda çok yardımcı oluyor. Ancak onların da burada olmasını istiyoruz. Zaten çoğunun gönlü ve yüreği burada. Herkes ağaçları korumak istiyor.” şeklinde konuştu.

İçinde 130 ağacın olduğu, yaklaşık 30 ağacın kesildiği alandaki diğer ağaçları korumak için imza kampanyası başlatan eylemciler, vatandaşların kampanyaya gösterdiği ilgiden çok memnun olduklarını kaydetti. Ayrıca eylemciler, ağaçların kesilmemesi için pankartlara “Yarın Ahiret Olacağını Bilsen de Ağaç Dik. Hz. Muhammed (sav) Peygamberimiz” şeklinde yazılar yazdı.

“İLKOKUL ÖĞRENCİLERİ EYLEME DESTEK VERDİ”

Arsaya sadece 50 metre uzaklıkta bulunan Borsa İlkokulu öğrencileri parka gelerek eyleme destek verdi. Öğrenciler, “Bizler ağaçlarımızın kesilmesini istemiyoruz. Ağaçlar kesilirse her yer havasız kalır. Biz okulumuzun karşısına petrol istemiyoruz. Petrol patlarsa okulumuz da patlar biz de ölürüz.” şeklinde konuştu.

CİHAN

Yorumlar