Peygamberimiz’in (sas) hayatını okuyan görme engelliler sınav heyecanı yaşadı

Peygamber Efendimiz'i (sas) daha iyi tanımak ve tanıtmak için yola çıkan Peygamber Yolu Derneği 'Herkes O'nu Okuyor' yarışması düzenledi.

Google Haberlere Abone ol
Peygamberimiz’in (sas) hayatını okuyan görme engelliler sınav heyecanı yaşadı

Peygamber Efendimiz'i (sas) daha iyi tanımak ve tanıtmak için yola çıkan Peygamber Yolu Derneği 'Herkes O'nu Okuyor' yarışması düzenledi. Yarışmaya müracaat edenler arasında yer alan görme engelliler sınav heyecanı yaşadı. Sesli kitapla hazırlanan görme engelliler kendileri için hazırlanan özel sınıflarda sınava girdi. Sınavdan çıkacak sonuca çok aldırış etmeyen görme engelliler, bu vesileyle Peygamber Efendimiz’in (sas) hayatını öğrendiklerini ve mutlu olduklarını ifade ettiler.

Sesli kitapla Peygamber Efendimiz’in (sas) hayatını dinlediğini belirten Çağatay Aksöz, bilgisayar ile sesli kitabı akşam saatlerinde evde ve iş yerinde öğle arasında dinlediğini söyledi. Kendilerine bu fırsatı sağlayanlara teşekkür eden Aksöz, “Aslında burada hediyeler verilecek olması işin bahane kısmı. Burada önemli olan Efendimiz’in (sas) hayatını herkesin okuması, O'nun (sas) yaşamının nasıl olduğunu öğrenilmesi ve onun gibi yaşanmasını sağlamaktır. Biz de burada hediyelerin bahane olduğunu biliyoruz ve bu sayede Efendimiz’i (sas) daha iyi tanıma fırsatı bulduk, O'nun (sas) hayatını anlatan kitabı dinleyerek. Artık bizim için önemli olan O'nun (sas) hayatını kendi hayatımızda yaşamak ve yolunda gitmek olacak. Sınav heyecanını da burada yaşadık. Görme engellilerin bu sınava dahil edilmesi ve desteklenmesinden dolayı emeği geçen herkese teşekkür ederim.” şeklinde konuştu.

Sınava giren bir başka görme engelli Fahrettin Kürşat Düdük de kendilerine sağlanan bu fırsattan dolayı teşekkür ederek sınav nedeniyle heyecan yaşadıklarını belirtti. Bebekken erken doğum nedeniyle kuvöze konduğunu, aşırı oksijene maruz kalmasından dolayı gözlerini kaybettiğini anlatan Fahrettin Kürşat ise şunları söyledi: “Sınav için çalışırken, internetten sınava tabi tutulduğumuz kitabı dinledim. Bu sayede Efendimiz’in (sas) hayatını ve nasıl yaşadığına dair bilgi sahibi oldum. Bu, benim için çok önemliydi.”

Görme engelli Görkem Yarımçam da annesiyle sınava geldi. Çocuklarının sınava hazırlandığını bir hafta önce öğrendiğini belirten anne Songül Yarımçam, “Bize söylemedi ve kitabı okuduktan sonra sınava gireceğini söyledi. Bize sürpriz yaptı. Biz sınava girmesi için hazırlanmasından mutluluk duyduk. Bu etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Oğlumuz ilkokul 4’üncü sınıfta tamamen görme yeteneğini kaybetmişti. Bu, manevi anlamda onun için de çok iyi oldu.” diye konuştu.

Kılıçaslan Eğitim Vakfı yetkilisi ve 'Herkes O'nu Okuyor' kampanyası Kayseri İl Koordinatörü Mehmet Alauddin İslamoğlu, Kayseri’de bu yarışmaya 77 bin kişinin başvurduğunu açıkladı. Sınavların tamamlandığını anlatan İslamoğlu, 6 görme engellinin müracaatta bulunduğunu ve onlara özel imkanlarda sınava girdiklerini ifade etti. İslamoğlu, “Sınavda birer kişi görevlendirildi. Sorular ve cevap şıkları bu yardımcı tarafından okunarak engelli kardeşlerimizin sorulara cevap vermesi sağlandı. Kalp gözleri açık olan bu kardeşlerimizin mutlu olduklarını gördük ve bizler de sevindik. Efendimiz’in (sas) hayatını öğrenmek için görme engelli olmanın da bir engel olmadığını bize gösterdiler.” dedi.




CİHAN

Yorumlar