"Peygamberimizin doğumu ile toplum gerçek huzura kavuştu"

Yozgat İl Müftüsü Ahmet Poçanoğlu, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa'nın (sav) doğduğu çağda dünyanın her tarafında cehalet, zulüm ve ahlaksızlığın yaşandığını belirterek O'nun doğumu ile İslam dünyasının aydınlandığını ve toplumun gerçek huzura k.

Google Haberlere Abone ol
"Peygamberimizin doğumu ile toplum gerçek huzura kavuştu"

Yozgat İl Müftüsü Ahmet Poçanoğlu, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa'nın (sav) doğduğu çağda dünyanın her tarafında cehalet, zulüm ve ahlaksızlığın yaşandığını belirterek O'nun doğumu ile İslam dünyasının aydınlandığını ve toplumun gerçek huzura kavuştuğunu söyledi.

    Müftü Poçanoğlu, Mevlit Kandili dolayısıyla yaptığı açıklamada, bugünün Müslümanlar arasında yüzyıllardan beri büyük bir coşku ile kutlandığını vurguladı. Poçanoğlu, "Peygamber Efendimizi doğmadan önce dünyada Allah inancı unutulmuş, insanlık korkunç ve karanlık bir duruma düşmüş, dünya yaşanmaz hale gelmişti. Sevgili Peygamberimizin (s.a.v) tebliğ ettiği İslam dini ile dünya aydınlandı, tek Allah inancı ile kalpler nurlandı. Eşitlik, adalet ve kardeşlik geldi. O’ na inanan toplumlar gerçek huzura kavuştu. O’nun doğduğu gece, insanlığın kurtuluşu için çok hayırlı ve mübarek bir başlangıçtır." dedi.

    Müslümanlar arasında bu gecenin yüzyıllardan beri büyük bir coşku ile kutlandığını ifade eden Poçanoğlu, "Bu geceyi maneviyatına uygun en iyi şekilde ibadetle değerlendirmeliyiz. Peygamberimiz için okunan mevlidleri saygı ile dinlemek, O’nun mübarek ruhuna salat ve selam okumak hiç şüphesiz büyük milletimizin Sevgili Peygamberimize olan engin sevgi ve bağlılığının bir ifadesidir. Bununla beraber, O'nun ahlâk ve fazilet dolu hayatını öğrenmek ve kendimize örnek almak başta gelen görevlerimizdendir. Asıl o zaman O’nun sevgisini ve hoşnutluğunu kazanmış oluruz." diye konuştu. CİHAN

Yorumlar