"Peygamberimiz'i (sas) anma ve anlama adına ne yapsak azdır"

Antalya'nın Manavgat ilçesinde Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri, mehteran konseri ve gül takdimiyle başladı.

Google Haberlere Abone ol
"Peygamberimiz'i (sas) anma ve anlama adına ne yapsak azdır"

Antalya'nın Manavgat ilçesinde Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri, mehteran konseri ve gül takdimiyle başladı.14-20 Nisan Kutlu Doğum Haftası kapsamında, Manavgat Halk Eğitim Merkezi (HEM) Müdürlüğü Mehteran Takımı, Cumhuriyet Meydanı'nda konser verdi. Manavgat Anadolu İmam Hatip Lisesi kavşağından Cumhuriyet Meydanı'na kadar yürüyüş yapan mehterana din görevlileri eşlik etti. Mehteranla birlikte yürüyüş yapan Manavgat Müftüsü Hasan Hayri Yaşar, etkinlik kapsamında Peygamber Efendimiz'in (sas) remzi olan gül ile karanfil dağıttı.

Manavgat Müftülüğü, hafta etkinliği kapsamında ailelere çocukların gönlünü almak için kutlu doğum balonu dağıttı. Manavgat Orman İşletme Müdürlüğü de Güllerin Efendisi Peygamber Efendimiz'in (sas) ağaç ve doğaya verdiği önemi anlatmak için 2 bin adet fıstık çamı, harnup (keçiboynuzu), defne ve değişik türlerde fidan dağıtımı yaptı. İlçe Müftülüğü'nün Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlediği programda da Manavgat Müftülüğü Türk Tasavvuf Musikisi Korosu, Güllerin Efendisi adına bestelenen ilahileri seslendirdi.

Kur'an-ı Kerim tilavetinden sonra bir konuşma yapan Müftü Hasan Hayri Yaşar, hafta etkinliği kapsamında Manavgat'ta 350 program hazırladıklarını söyledi. Yaşar, Cenab-ı Allah'ın 'Habibim' diyerek hitapta bulunduğu En Sevgili'yi (sas) anma ve anlama adına ne yapılırsa yapılsın yetersiz kalacağını kaydetti. Yaşar, "Alemlere rahmet olarak gönderilen Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in (sas) dünyamıza teşriflerinin 1443. yıl dönümünü kutlamanın sevinci ve heyecanı içindeyiz. Biz de Peygamberimiz'i (sas) anma ve anlama adına 350 program hazırladık. Efendimiz'i (sas) anma ve anlama adına ne yapsak az gelir. Şairin dediği gibi O'nu (sas) anınca kelimeler ve şiir anlam kazandı. Efendimiz (sas) bize biricik ve yegane rehber. Her konuda en güzel rol model. En güzel rehber." diye konuştu.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Kutlu Doğum Haftası'nın 1989 yılından bu yana resmi olarak kutlandığını hatırlatan Yaşar, bu seneki Kutlu Doğum Haftası'nın ana temasının ise 'Din ve Samimiyet' olduğunu söyledi. Dinin özünü ihlas ve samimiyetin oluşturduğunu belirten Yaşar, günümüz insanının en önemli sorununun ihlas ve samimiyetin yitirilmesine bağlı insan ilişkilerindeki 'yapaylık' olduğunu kaydetti.

İçtenlik ve samimiyet kaybolduğunda, toplumda yozlaşmanın hız kazanacağını anlatan Yaşar, aynı zamanda toplum içinde bireyselleşmenin daha öne çıkacağını ifade etti. Yaşar, sözlerini şöyle tamamladı: "İhlas ve samimiyetimizi kaybedince camiden çıkınca Allah'ı unuttuk. Küresellik ölçeğinde içten ve samimiyet yok edildi. Yapaylık, hayatımızın her alanını kapladı. İhlas ve samimiyet kalpten olur. Hayatımızdaki yapaylık toplum içinde bireyselliği önplana çıkardı. İhlas ve samimiyetimizi hiç bir zaman kaybetmeyelim. Din nasihattir."

Program bitiminde, Kızılay'ın Cumhuriyet Meydanı'na kurduğu kan verme çadırında, ilçede görev yapan din görevlileri kan verdi.

CİHAN

Yorumlar