Peygamberimiz (sas) Kur'an tilaveti ve naatlarla anıldı

Kutlu Doğum Haftası kapsamında Fethiye Eğitim Gönüllüleri Derneği (FEGDER) tarafından Muğla'nın Fethiye ilçesinde bir etkinlik gerçekleştirildi.

Google Haberlere Abone ol
Peygamberimiz (sas) Kur'an tilaveti ve naatlarla anıldı

Kutlu Doğum Haftası kapsamında Fethiye Eğitim Gönüllüleri Derneği (FEGDER) tarafından Muğla'nın Fethiye ilçesinde bir etkinlik gerçekleştirildi. Beşkaza Meydanı’nda düzenlenen etkinlikte 'Fethiye Sonsuz Nuru Okuyor' yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi.

Peygamber Efendimiz'in (sas) doğumu nedeniyle her yıl çeşitli etkinliklerle kutlanan Kutlu Doğum Haftası, Fethiye'de de çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Kutlu Doğum Haftası kapsamında Hafız Ünal Şahin tarafından Kur'an-ı Kerim tilavetinin yanı sıra Grup Sazende, Saffet Yıldız ve Mehmet Emin Ayaz da sahne alarak tasavvuf müziği konseri ve şiir dinletisi gerçekleştirildi. Salı Pazarı Meydanı'nda gerçekleştirilen etkinliğe Fethiyelilerin ilgisi büyük oldu. Meydanı dolduranlar Kur'an tilaveti ile ve okunan naat'larla Peygamberimiz'i (sas) andı.

Programda, aynı zamanda 2 ay önce başlatılan Fethiye Sonsuz Nur'u okuyor yarışmasında dereceye girenler ödüllendirildi. Dereceye girenlere umre ziyaretinin yanı sıra dizüstü bilgisayar, tablet bilgisayar ve fotoğraf makinesinden oluşan çeşitli hediyeler verildi.

Düzenlenen programda konuşan FEGDER Başkanı Tevfik Günlü, Peygamberimiz'i (sas) anmak için alanı dolduran kalabalığa teşekkür etti. Alemlere rahmet olarak gönderilen Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in (sas) bir gece ile anılmasının mümkün olmadığını, bütün insanlığın ömrü boyunca anması gerektiğini anlatan Günlü, okuma yarışması hakkında bilgi verdi. Günlü, "Derneğimiz tarafından aylar öncesinden bir kitap okuma yarışması düzenlendi. Yarışma ile Peygamberimiz Hazreti Muhammed Mustafa’nın (sas) hayatının anlatıldığı 3 ayrı eser okurlarla buluşturuldu. Yarışmaya, Fethiye ve çevresinden 2 bin 500 kişi katıldı. Fethiye Sonsuz Nur Okuyor adlı yarışmamızın birincilerine bugün burada hediyelerini veriyoruz.” dedi.
CİHAN

Yorumlar