Peygamber yoluna koştular

Sakarya’da Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle düzenlenen program büyük ilgi gördü.

Google Haberlere Abone ol
Peygamber yoluna koştular

Sakarya’da Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle düzenlenen program büyük ilgi gördü.

Programda konuşan Sakarya Üniversitesi (SAÜ) İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Muhittin Akgül, bu yaşanan karanlık günlerde, nifak şebekelerinin Müslümanların arasını dolaştığına dikkat çekerek, peygamber yoluyla yeniden birlik, beraberlik ve kardeşliğin tesis edilebileceğini söyledi. Sanatçı Ertuğrul Erkişi’nin sahneye davet ettiği çocuklarla söylediği ilahiler duygulu anların yaşattı.

NT Mağazaları ve Sakarya Şahin Tarihi Kültürel ve Manevi Değerleri Koruma Derneği tarafından 7 bin kişilik Serdivan Spor Salonu’nda Kutlu Doğum Haftası programı tertip edildi. Büyük ilgi gören program Mehmet Bilir ve Fatih Bilir’in Kur’an-ı Kerim ziyafetiyle başladı. Ardından Muştu Yayınları Genel Koordinatörü Osman Kaplan, Peygamber Yolu Derneği’nin Hz. Muhammed (SAV)'i daha iyi tanıtmak için 'Herkes Onu Okuyor’ kampanyası ile ilgili bilgi verdi. Konuşurken duygulu anlar yaşayan ve gözyaşlarına hakim olamayan Kaplan, kampanya ile Hz. Peygamber ile ilgili kitaplar okunacağını, 31-Mart-12 Nisan tarihlerinde 106 noktada sınav yapılacağını ve dereceye girenlere ödül verileceğini belirtti.

Programda SAÜ İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Muhittin Akgül, ‘Nübüvvete olan ihtiyaç’ konulu konferans verdi. Konuşmasına “Doğumlar vardır sadece bir haneyi ilgilendirir, doğumlar vardır sadece mahalleyi ilgilendirir, doğumlar vardır sadece bir ülkeyi ilgilendirir. Amma öyle bir doğumlar vardır ki bütün bir kainatı ilgilendirir. İşte bütün kainatı ilgilendiren doğum Hz. Muhammed'in doğumudur.” diyerek başlayan Akgül, Hz. Peygamber'in sadece bir ırka değil, bütün bir kainata peygamber olarak gönderildiğini vurguladı.

Akgül, kainata bir ağaç nazarında bakıldığında, o ağaç üzerindeki en tatlı, en verimli, en lezzetli, en mükemmel meyvenin Hz. Muhammed olduğunun görüldüğünü belirterek, sözlerine şöyle devam etti: “Kainata bir saray nazarıyla baktığımızda ise o sarayı bize gezdiren, niçin inşa edildiğini bize detaylı bir şekilde anlatan, yanıltmayan, şaşırtmayan rehberinde yine Hz. Muhammed olduğunu görürüz. Ayrıca kainata bir bahçe gibi bakarsak, Efendimiz o bahçenin en güzel gülüdür.”

Hz. Muhammed’in herkesin peygamberi olduğunu ve herkesin onun bir yönünü örnek alabileceğini dile getiren Akgül, Batılı araştırmacıların bile O'nun bütün insanlığa peygamber olarak gönderildiğini kabul ettiğine dikkat çekti.
Hz. Muhammed'in en dikkat çekici yönünün sadakat ve doğruluk timsali olduğunu vurgulayan Akgül, karanlıklardan geçildiği şu günlerde peygamber yoluyla yeniden kardeşliğin tesis edilebileceğini vurguladı. Akgül, şunları kaydetti: “Peygamberimizin sadece hayatını okumakla değil, sadece bilmekle değil, sadece övmekle değil okuduklarımızı hayatımıza geçirmek gerekir. Karanlık, kavganın olduğu şu günlerde, küçük meselelerin büyütüldüğü şu günlerde, nifak şebekelerinin Müslümanların arasına girip de onların renginden görünmek suretiyle farklı farklı şeylerle kaynaştırdığı şu günlerde, Rabb'im yeniden gözlerimizi açsın, zihinlerimize berraklık versin, içimizi ve dışımızı bir yapmak suretiyle sadık peygamber, doğru peygamber, kutlu doğum peygamberi arkasında, peygamber yolunun yolcuları olarak bizleri birleştirsin, bir ve beraber yapsın. Birliğimizi yeniden muhafaza etsin.”

Programa sponsor olanlara plaketlerini veren Sakarya Vali Yardımcısı Akın Yılmaz da Hz. Muhammed'i okumanın, anlamanın ve hayatımıza uygulayabilmenin son derece önemli olduğunu belirtti. Yılmaz, şunları söyledi: “Peygamberimiz'in ‘Zorlaştırmayın, kolaylaştırın, nefret ettirmeyin sevdirin’ sözü gerçekten beni ilk duyduğumda kalbimden yakalamıştı. Önemli bir söz. Ne kadar güzel değil mi sevdirmek, nefret ettirmemek. İşleri kolaylaştırıp zorlaştırmamak.”

Programın sonunda sanatçı Ertuğrul Erkişi, birbirinden güzel ilahi ve eserler seslendirdi. Minik Dualar’dan ilahileri seslendirmek için sahneye bir kaç çocuk çağıran Erkişi, sahneye onlarca çocuk gelince şaşırdı. Erkişi, “Ben ancak bir kaç çocuk gelebilir diye düşünüyordum. Bu tablo beni çok mutlu etti” diyerek çocuklarla birlikte ilahi söyledi. Programda duygusal anlar yaşandı. Şahin Der Başkanı Mustafa Bilkay, programın anısına Erkişi’ye çiçek takdim etti. CİHAN

Yorumlar