Peygamber sevdalıları salona sığmadı

Kainatın İftihar tablosu Efendimizin (SAV) nurlu veladetlerinin 1443. sene-i devriyeleri onuruna düzenlenen ‘Herkes O’nu Okuyor’ programda duygular adeta sel oldu.

Google Haberlere Abone ol
Peygamber sevdalıları salona sığmadı

Kainatın İftihar tablosu Efendimizin (SAV) nurlu veladetlerinin 1443. sene-i devriyeleri onuruna düzenlenen ‘Herkes O’nu Okuyor’ programda duygular adeta sel oldu. Bursa Kırık Mızrap Kültür Sanat Edebiyat Resim Turizm Kişisel Gelişim ve Motivasyon Merkezi Derneği (KEREMDER) tarafından Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi Osmangazi Salonu'nda gerçekleştirilen programda Müslüman oluşunu anlatan Güney Afrikalı Khangelani Mhaleni, “Sizleri tanımadan önce ‘beyaz adam’ benim için düşmandı.” dedi.

    ‘Herkes O’nu Okuyor’ programı Malezyalı öğrenci Muhammad Bin Ahmad Zahid’in Kuran-ı Kerim tilavetiyle başladı. Reha Yeprem sunuculuğunu üstlendiği program, Peygamber Efendimizi anlatan şiir ile başladı. Ardından Peygamber Yolu Derneği tarafından düzenlenen ‘Herkes onu okuyor’ isimli programın tanıtımı yapıldı.

    O ‘SEVGİ PEYGAMBERİ’

    Peygamber Efendimiz’in (SAV) hayatını kısa anekdotlarla anlatan Yazar Reşit Haylamaz, yer yer gözyaşlarına hakim olamadı. Haylamaz, Peygamber Efendimizin ‘savaş’ değil ‘sevgi peygamberi’ olduğunu ifade etti. ‘Efendimiz’ isimli kitabın yazarı da olan Haylamaz, Müslümanların Peygamber Efendimizi aslında pek tanımadığının altını çizerek, şunları kaydetti: “Peygamber Efendimiz aslında sevgi Peygamberidir. Biz Asrı Saadeti anlatırken maalesef hep savaşlarla anlattık. Hep savaşlar aklımızda kaldı. Peygamber Efendimizin hayatını anlatan filmlerin konusu da yüzde 50 yüzde 60’ı hep savaşlardan ibaret oluyor. Bu o kadar ağır bir şey ki. Peygamber Efendimizin hakikatini yansıtmıyor. O kadar çarpıtıyoruz ki farkına varmadan. Peygamber Efendimizin Peygamber olarak yaşadığı ortalama 8 bin yıl var. O 8 bin günün içinde Peygamber Efendimizin aktif savaşmak zorunda kaldığı gün sayısı, ay sayısı, yıl sayısı ne kadar? Peygamber Efendimizin aktif savaşta kaldığı gün sayısı 8 bin de bir ile değil. Halbuki savaşının içinde şefkat doludur. Merhamet doludur. O hiç kimsenin kanını akıtmamıştır. Kılıcında bir damla kan yoktur. Gösterin ben her şeyden vazgeçerim. Efendimizin kılıcında bir damla kan yoktur.”

    Program, Fatih Üniversitesi konservatuar öğrencileri tarafından okunan ilahiler ile renklendi. Aralarında özellikle düzenlenen Türkçe olimpiyatlarında dereceye giren yabancı öğrencilerin de bulunduğu grup üyeleri okudukları ilahilerle salonu dolduranlara unutulmaz bir gece yaşattı Aralarında Türkmenistan, Rusya, Malezya, Filipinler ve Tacikistan gibi ülkelerden Türkçe Olimpiyatları birincilerinin bulunduğu grup, okudukları ilahilerle salonu dolduranları mest etti. Gazi Erkişi yönetiminde ki grupta bulunan Malezyalı Dünya Kuranı Kerim okuma birincisi Muhammad Bin Ahmad Zahid’in ‘Tale el bedru’ ilahisini okuması yoğun alkış aldı.

    "İLK DEFA BEYAZ İNSAN TARAFINDAN SEVİLDİM"

    Güney Afrikalı öğrenci Khangelani Mhaleni, Türk okuluna gidişi, hocaları ile tanışması ve Türkiye’ye gelip yaşadığı güzel anıları ile Çanakkale’de üniversite okurken yaşadığı ilginç olayları salonda bulunanlarla paylaştı. Salondakileri zaman zaman duygulandıran Khangelani, konuşmasını güldürerek tamamladı. Türk öğretmenleri ve Türklerle tanıştıktan sonra ilk defa bir beyaz tarafından sevildiğini anlatan Khangelani Mhaleni, şunları söyledi: “2006 senesinde ilk defa Türkiye’ye ye geldim. Bazı araştırmalarımız oldu. Olumsuz bir düşünce ile geldik ama geldiğimde ben şok oldum. Hiç beklediğimiz tablo değildi. İlk defa hayatımda bir beyaz insan tarafından sevildim. İlk defa hayatımda bir beyaz insan tarafından değer verildim.” Mhaleni, ardından yaptırdığı dua ile konuşmasını tamamladı.

    Program, KEREMDER tarafından Bursa İl Müftüsü Prof. Dr. Mehmet Emin Ay’a ‘Süleyman Çelebi’ özel ödülünün verilmesi ile tamamlandı. Mehmet Emin Ay, il dışında olduğu gerekçesiyle programa katılamadığı için ödülü basın danışması Ali Haydar Yıldırım aldı. Ayrıca program çıkışında salonda bulunanlara Fethullah Gülen Hocaefendi'nin ‘Sonsuz Nur’ kitabı ve kandil simidi hediye edildi. CİHAN

Yorumlar