Peygamber sevdalıları Kazlıçeşme’de buluştu

Kutlu Doğum Haftası nedeniyle tüm yurtta etkinlikler devam ediyor. Bu çerçevede Peygamber Sevdalıları Platformu’da Kazlıçeşme bir anma programı düzenledi.

Google Haberlere Abone ol
Peygamber sevdalıları Kazlıçeşme’de buluştu

Kutlu Doğum Haftası nedeniyle tüm yurtta etkinlikler devam ediyor. Bu çerçevede Peygamber Sevdalıları Platformu’da Kazlıçeşme bir anma programı düzenledi. Binlerce kişinin katıldığı programda Kur'an-ı Kerim okundu salavat getirildi.

Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri çeşitli kuruluş ve derneklerin önderliğinde devam ediyor. Peygamber Sevdalıları Platformu da bu kapsamda Kazlıçeşme miting alanında bir organizasyon yaptı. Kadın, erkek binlerce kişinin akın ettiği etkinlikte vatandaşlar miting alanına polisin oluşturduğu güvenlik kapılarından girdi. Üst araması yapıldıktan sonra alana giren Peygamber sevdalıları kürsüden yapılan salavat ve tekbirlere eşlik etti.

Peygamber Sevdalıları Platformu Sözcüsü Cafer Ökmen, İstanbul’da 8 yıldır bu şekilde etkinlik düzenlediklerini söyledi. Bu tür etkinliklerin genelde evlerde ve camilerde yapıldığını ifade eden Ökten, “Biz bu işi meydanlara çıkardık. Halkın teveccühü çok yüksek. 3 senedir Kazlıçeşme’deyiz. Beklentimizin çok üzerinde bir katılım var. Bu anlamda da İstanbul halkına çok teşekkür ediyoruz. Bu etkinliği platform düzenliyor ama destekleyen Sivil Toplum Kuruluşları (STK) var. Kitleleri alana taşıma noktasında bize çok yardımcı oluyorlar.” diye konuştu.
CİHAN

Yorumlar