'Peygamber Efendimiz hiçbir zaman insanları tahrik etmek için hareket etmez'

Peygamber Efendimizi Hazreti Muhammed'in (SAV) hayatıyla ilgili 'Efendimiz' kitabının yazarı Dr.

Google Haberlere Abone ol
'Peygamber Efendimiz hiçbir zaman insanları tahrik etmek için hareket etmez'

Peygamber Efendimizi Hazreti Muhammed'in (SAV) hayatıyla ilgili 'Efendimiz' kitabının yazarı Dr. Reşit Haylamaz, Kırıkkale’de Peygamber Efendimizin hayatını anlattı. Hz. Muhammed'in rahmet Peygamberi olduğunu belirten Dr. Haylamaz, "O, hiçbir zaman insanları tahrik etmek için hareket etmez, sürekli gerilimi azaltmak için çaba sarf ederdi." dedi.

Kırıkkale Diyanet Mensupları Derneği(KIDIMDER) tarafından Gök Düğün Salonu’nda düzenlenen program ilk olarak Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Daha sonra slaytlar eşliğinde ‘Herkes O’nu Okuyor’ yarışması hakkında bilgi verildi.

Bugün birçok sıkıntının O'nu (s.a.s) layıkıyla tanıyıp, yaşantısı rehber edinilmediği için yaşandığını belirten Haylamaz, "Efendimiz herkes ile diyalog içerisinde idi. Kendisine yıllarca düşmanlık edenleri bile kazanabilmek için çok büyük bir gayret sarf etti. Hiçbir zaman, hatta en canının yandığı zamanlarda bile stratejisinden taviz vermedi." şeklinde konuştu.

Hz. Muhammed (sav)'in insanların gönlüne girmede gösterdiği gayreti ve uyguladığı stratejileri anlatan Haylamaz, her şeyi ince ince hesap ederek, kendisine ve dine düşman olanların kalplerinin yumuşamasına nasıl vesile olduğunu örneklendirerek aktardı.

Haylamaz, "Efendimiz (SAV) hem insanlığın hem de kainatın çekirdeği. Hem de en latif meyvesi. Dünyayı, kainatı anlayabilmek, insan ile insanlar arasındaki ilişkiyi anlayabilmek ve doğru konumlandırabilmek için Peygamberimizi anlayabilmemiz gerekir." dedi.

Hz. Muhammed'in rahmet Peygamberi olduğunu belirten Dr. Haylamaz, "O, hiçbir zaman insanları tahrik etmek için hareket etmez, sürekli gerilimi azaltmak için çaba sarf ederdi." ifadelerini kullandı.

Yazar Haylamaz, "Efendimizi tanısaydık belki bugünkü durumumuz çok farklı olurdu. Daha geniş kitlelerin Peygamberimizi tanıyabilmesi için böyle bir adım atıldı. Efendimizi anlamaya yönelik değerlendirme ve gündeminde Peygamber olmayan insanların da gündemine Peygamberimizi getirmeyi hedefliyoruz. Değişik etkinliklerle hatırlatılması lazım" diye konuştu.

Peygamberimizin hayatının Kur'an-ı Kerim'e eşit olduğunu açıklayan Haylamaz, "Kur'an ahlakıyla ahlaklanmayı ve Sünneti seniyeye intiba etme açısından bu program çok faydalı. Ben de istifade ediyorum, Allah razı olsun! O'nu dünyanın neresinde yaşarsak yaşayalım dünyamız cennete döner." şeklinde konuştu.

Program sonunda Haylamaz’a KIDIMDER Başkanı Necati Karakuş, tarafından plaket takdim etti. CİHAN

Yorumlar