Peygamber aşığı 74 yaşındaki Ahmet Öztürk de sınava girdi

Peygamber Yolu Derneği'nin düzenlediği 'Herkes O'nu Okuyor' kampanyasının sınavları yurt genelinde yapılıyor.

Google Haberlere Abone ol
Peygamber aşığı 74 yaşındaki Ahmet Öztürk de sınava girdi

Peygamber Yolu Derneği'nin düzenlediği 'Herkes O'nu Okuyor' kampanyasının sınavları yurt genelinde yapılıyor. Artvin'de Memurlar Derneği'nin organizasyonu ile yapılan sınavlara 74 yaşındaki peygamber aşığı Ahmet Öztürk de katıldı. Sınava Reşit Haylamaz'ın 'Efendimiz' kitabından girdiğini söyleyen Öztürk, kitabı 10 günde bitirdiğini ifade etti.

Ahmet Öztürk, "Kızım sayesinde sınav olacağını öğrendim, kızım vesilesi ile sınava başvurdum, yine sınava da kızımla geldim. Artvin'e bağlı Berta köyündenim, 74 yaşındayım, sınavdan başarı ile çıkacağım inşallah. Umre kazanıp kazanamayacağımı Allah bilir, ben 70 senedir oraların aşığıyım, 6 senedir de hacca yazılmışım daha çıkmadı. Rüyamda 5-6 kere hacca gittim, neler yaptığımı babama anlattığımda, 'oğlum sen hacca gitmişsin, ben hacda ne yaptıysam sen aynısını yapmışsın' dedi. Epilepsi hastalığım var, 74 yaşımdayım sınava beni oğlum getirdi, kızımla beraber sınava gireceğim." dedi.

Ahmet Öztürk'ün kızı Elif Bayrak da babasıyla beraber sınava katıldığını ifade ederek, "Efendimiz'in (sas) hayatını okumam gerektiği için okudum." diye konuştu.

Artvin Memurlar Derneği Başkanı Özdemir Topçu ise "Ahmet Dedemiz bizi, yarışmaya katılarak duygulandırdı, kendisine başarılar diliyorum, teşekkür ediyorum, bizlere bu yaşta örnek oldu." diye ifade etti. CİHAN

Yorumlar