Peşmerge’ye ağır silahlar ulaştı

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nin ordusu Peşmergeler ağır silahlara kavuştu. Bölgesel yönetimin bir süre önce ABD’den istediği ağır silahların bugün havayoluyla gönderildiği ve Erbil Havaalanı’na indirildiği belirtildi. Peşmerge...

Google Haberlere Abone ol
Peşmerge’ye ağır silahlar ulaştı

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nin ordusu Peşmergeler ağır silahlara kavuştu. Bölgesel yönetimin bir süre önce ABD’den istediği ağır silahların bugün havayoluyla gönderildiği ve Erbil Havaalanı’na indirildiği belirtildi. Peşmerge Bakanlığı medya sorumlusu Helgurt Hikmet, Peşmerge’nin artık ağır silahlarının olduğunu ve Barzani’den emir beklediklerini belirtti.

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesud Barzani, bayram nedeniyle Rojava sınırındaki cephede bulunan Peşmergeleri ziyaret etmiş ve onlara ağır silah müjdesini vermişti. Terör örgütü IŞİD’in Musul’u ele geçirmesinin ardından bölgede bulunan Irak ordusunun kaçması üzerine Peşmerge ile IŞİD karşı karşıya geldi. Bunun üzerine Bölgesel Kürt Yönetimi'nin ABD’den ağır silah istediği belirtilmişti. Irak Kürdistan Bölgesel Yönetiminden yayın yapan Rudaw haber sitesi, Barzani’nin istediği silahların Erbil’e ulaştığını duyurdu. Haberde, "Ağır silahlar havayoluyla Erbil’e ulaştı ve kısa zamanda Peşmerge’ye dağıtılacak." ifadeleri kullanıldı. Tank, top, zırhlı araçların fotoğraflarını yayınlanan Rudaw, ağır silahların Peşmergelere verilmesiyle ilgili de toplantıların devam ettiğini duyurdu. Haberde Peşmerge Bakanlığı medya sorumlusu Helgurt Hikmet’in ağır silahların IŞİD’e karşı da kullanılacağını belirttiği kaydedildi.

CİHAN

Yorumlar